Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-06-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Video: Cloud OS voor private en public cloud

Nutanix, specialist in enterprise cloud computing, heeft zijn jaarlijkse .NEXT event bij Washington D.C. voor klanten en partners tal van nieuwe oplossingen gelanceerd. Zo wordt Nutanix Enterprise Cloud OS geleverd met een volledige software stack en nieuwe multi-cloud functies in Nutanix Calm. De Nutanix Enterprise Cloud Software helpt klanten een multi-cloud omgeving verder te ontwikkelen en uit te rollen in on-premises en public cloud omgevingen. Daarnaast is de nieuwe cloud service Nutanix Xi Cloud Services gelanceerd. De eerste Xi Cloud Service is een cloud-gebaseerde Disaster Recovery (DR) service. Tot slot werd een nauwe samenwerking met Google Cloud aangekondigd. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel, sprak met Nutanix ceo Dheeraj Pandey wat de aankondigingen betekenen voor IT-beslissers en channel partners.

Het software-gebaseerde Nutanix Enterprise Cloud OS ondersteunt verschillende soorten hardware platformen van Nutanix via de OEM-samenwerkingen met Dell EMC en Lenovo en verder ook IBM. Ook is de Nutanix Cloud OS via flexibele abonnementen en enterprise license agreements (ELAs) beschikbaar op Cisco en HPE platformen.

Met Nutanix de Xi Cloud Services kunnen klanten gebruik maken van de Nutanix infrastructuur en als verlengstuk van hun datacenter. De cloud service wordt ondersteund met dezelfde infrastructuur stack, tools en SLAs die worden gebruikt bij het Nutanix Enterprise Cloud Platform.

Nutanix maakte bekend dat Nutanix Enterprise Cloud OS als full software stack met multi-cloud capaciteit beschikbaar komt in Nutanix Calm. Het bedrijf kiest hiermee voor een bijzondere benadering van de hybrid cloud: klanten worden in staat gesteld om de enterprise cloud voortaan on-premises te gebruiken. Met Nutanix Calm zijn applicatieomgevingen duidelijk te onderscheiden van de onderliggende infrastructuur. Daarnaast wordt continu de juiste cloud aan de juiste workload verbonden, terwijl ondertussen de cloudoperations worden geharmoniseerd. Applicaties worden gedefinieerd aan de hand van toegankelijke blauwdrukken die via verschillende cloudomgevingen kunnen worden ingevoerd, beheerd en geschaald. Omdat Nutanix Calm een krachtige geïntegreerde marktplaats bevat kunnen ontwerpen voor applicaties binnen organisaties worden gedeeld. Zo wordt de ontwikkeltijd voor nieuwe zakelijke initiatieven drastisch verkort.

 

Terug naar video overzicht
Cloud