Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
28-06-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nutanix en Google sluiten enterprise cloud partnership

Nutanix en Google moeder bedrijf Alphabet hebben een enterprise cloud partnership gesloten. Door samen te werken willen de twee bedrijven zakelijke klanten ondersteunen die hun data en applicaties willen naar het Google cloud platform. Dit meldt Binny Gill, Chief Architect Nutanix, in een video interview met Dutch IT-channel en Executive People.

Nutanix is leverancier van hyperconverged hardware en software. Het positioneert zich nu als leverancier van een enterprise cloud platform. Google aast op de zakelijke markt en is dit jaar volop een offensief begonnen om meer klanten aan te trekken. Tot nu zijn Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure de meeste geliefde public cloud partijen.

Workloads

Google ziet dat samenwerking met diverse hardware en softwareleveranciers nodig is om zakelijke klanten over te halen om te werken met het Google Cloud platform. Vandaar de deal met Nutanix die technologie biedt waarbij workloads snel verplaatst kunnen worden tussen on-premise, hybride en public cloud omgevingen.  Google sloot eerder een samenwerking SAP, onder andere om de HANA database goed te laten werken in de Google Cloud.

Details samenwerking Nutanix en Google

De samenwerking maakt het voor gezamenlijke klanten mogelijk om zowel cloudgebaseerde als traditionele bedrijfsapplicaties te implementeren en beheren als een geïntegreerde public cloudservice, waarbij de Nutanix-omgeving wordt opgenomen in het Google Cloud Platform (GCP).

Samen grijpen Google en Nutanix de technologische kansen aan voor het bouwen en exploiteren van hybrid clouds die het beste van private cloudarchitecturen combineren met schaalbare public cloudomgevingen. Grootzakelijke klanten kunnen nu gebruikmaken van de vereende krachten van Nutanix en het Google Cloud Platform voor:

One-Click Hybrid Operations met Nutanix Calm voor GCP. Dit maakt het mogelijk om met één controlepanel applicaties op GCP- en Nutanix-cloudomgevingen te beheren. Traditionele en cloud-native applicaties kunnen met een enkele klik naar GCP- of Nutanix-cloudomgevingen worden gebracht en naadloos tussen de twee omgevingen migreren. Met Nutanix Calm worden applicaties gemodelleerd tot eenvoudige, reproduceerbare app-blauwdrukken die met een enkele muisklik kunnen worden geactiveerd en die eenvoudig kunnen migreren tussen Nutanix- en GCP-omgevingen.

Nutanix Enterprise Cloud OS met ingebouwde ondersteuning voor Kubernetes waardoor containerapplicaties kunnen worden geïmplementeerd, beheerd en geschaald in een Nutanix Enterprise Cloud. Een gecombineerde oplossing van Kubernetes, Google Container Engine (GKE) en Acropolis Container Services (ACS) biedt een kwaliteitsomgeving voor containers waarin schaalbare opslagdiensten voor stateful application workloads zijn inbegrepen. Cloudmanagers kunnen snel zelf aan de slag gaan met Kubernetes via een vooraf gedefinieerde applicatieblauwdruk met Nutanix Calm en containerapplicaties bekrachtigen in Google Cloud of een Nutanix-powered omgeving.

Daarnaast zijn Google en Nutanix overeengekomen samen te werken op het gebied van Internet of Things (IoT) door de samensmelting van realtime edge intelligence met core cloudcomputing. Klanten kunnen Nutanix gebruiken als ‘intelligent edge’ voor GCP-gebaseerde IoT-applicaties door TensorFlow toe te passen op edge processing, en ondertussen machine learning modellen trainen en analytics draaien op de metadata in GCP.

Prijzen en beschikbaarheid

De integratie van Nutanix Calm en Google Cloud Platform zal beschikbaar komen in het eerste kwartaal van kalenderjaar 2018. Andere features worden nog ontwikkeld en prijsdetails worden bekendgemaakt kort voor de releasedatum.

Nutanix .NEXT

Nutanix organiseert tussen 28 en 30 juni zijn .NEXT 2017 conferentie bij Washington D.C. Daar worden onder andere meer aankondigingen verwacht rond het Nutanix Enterprise Cloud platform. De redactie van Dutch IT-channel en Executuive People is erbij en doet verslag.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Cloud