Redactie - 28 juni 2017

Oracle en Workday leiders in cloud core financial management applications

Oracle en Workday leiders in cloud core financial management applications image

Oracle en Workday leiden cloud core financial management applications markt. De twee zijn door onderzoeksbureau Gartner als Leader gepositioneerd in de eerste Magic Quadrant voor Cloud Core Financial Management Suites.

Oracle is in het Leader kwadrant de grootste speler met zijn Oracle ERP Cloud. Daana volgt Workday wordt die erkend wordt leider op het gebied van uitvoerend vermogen en volledigheid van visie. 

Oracle is verder enige uitdager (Challenger) met zijn Oracle NetSuite. Partijen die een goede visie volgens Gartner hebben zijn Microsoft, FinacialFore, Acumatica en Intacct. Niche spelers zijn Epicor software, SAP, Ramco Systems en Deltek.

Cloud

Zowel de focus als behoeften van financiële organisaties veranderen, stelt Workday. Het bedrijf heeft hierop ingespeeld door een nieuwe aanpak te hanteren bij de ontwikkeling van haar financieel managementsysteem op een technologisch fundament dat is gericht op verandering. Het financiële cloud-systeem van het bedrijf, Workday Financial Management, geeft internationale organisaties toegang tot diepere inzichten in hun business, maakt realtime rapportages over de financiële prestaties mogelijk, stelt ze in staat bij te blijven met de veranderingen in de business en in wet- en regelgeving zoals ASC 606 of IFRS 15 en biedt betere efficiency en controles, inclusief een continue audit trail.

In de afgelopen drie jaar is de financial management klanten-community van Workday verdrievoudigd in omvang. Organisaties als Aon, Cushman & Wakefield, en Netflix maken gebruik van het cloud-gebaseerde finance systeem. Workday heeft daarnaast nieuwe producten toegevoegd aan het finance systeem. Denk hierbij aan Workday Planning, een applicatie voor planning, budgettering en prognoses waarmee klanten vanuit hun kern boekhoudsysteem continu en gezamenlijk kunnen plannen. Bovendien heeft Workday recent Workday Financial Performance Management gelanceerd, dat de flexibiliteit biedt om te consolideren, af te sluiten, rapporteren en plannen zonder dat het grootboeksysteem van een bedrijf vervangen hoeft te worden.

Het Gartner-rapport is gratis te downloaden via de website van Workday.

gartner-magic-quadrant-financial-2017.jpg