BPSolutions is door naar volgende ronde IBM Watson Build challenge

28-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BPSolutions is door naar volgende ronde IBM Watson Build challenge

BPAnalytics, de Data Science & Analytics tak van BPSolutions, is door naar de volgende ronde in de wereldwijde IBM Watson Build Challenge. In de IBM Watson Build Challenge strijden wereldwijd business partners tegen elkaar om de beste ‘cognitive’ solution te maken op basis van de Watson API’s in het IBM Bluemix Innovation Platform.

In de eerste ronde van deze challenge is het de opdracht om een business case op het gebied van Cognitive Computing te ontwikkelen. BPAnalytics is geselecteerd vanuit 153 inzendingen en neemt het in de volgende ronde op tegen 32 andere Europese Business Partners. In oktober wordt de oplossingen gepresenteerd tijdens de Dragon’s Den in Cannes, Frankrijk voor een panel van Europese IBM en externe juryleden. De winnaar neemt het vervolgens in de laatste ronde op tegen de 8 beste uit verschillende werelddelen in de ‘Global Final’.

Gebaseerd op het menselijk brein

“Cognitive Computing is een technologie dat gebaseerd is op het functioneren van het menselijk brein“, legt Ymke de Jong, Data Scientiste bij BPAnalytics uit. “Het zijn systemen die kunnen leren, redeneren en de natuurlijke taal begrijpen, kortom net als de cognitieve vermogens en vaardigheden van de mens.”

Wat de winning business case van BPAnalytics precies inhoudt, houdt Mark de Groot (foto), Algemeen Directeur van BPSolutions nog even geheim. Wel geeft De Groot aan de business case te hebben ontwikkeld met het oog op het automatiseren van tijdrovende activiteiten binnen zowel grote als kleine organisaties. Op basis hiervan is een oplossing bedacht, waarvan BPSolutions in samenwerking met experts van IBM een concept gaat bouwen. Dit concept wordt door BPSolutions op Europees niveau verdedigd. 

Terug naar nieuws overzicht