Wouter Hoeffnagel - 26 juni 2017

Veenendaal steekt 900.000 euro in ICT-Campus

Veenendaal investeert tot 2020 zo’n 900.000 euro in de Veenendaalse ICT-Campus. Ook het bedrijfsleven en de onderwijssector steken geld in de campus. In totaal wordt zo’n 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie.

Dit meldt De Gelderlander. Wethouder Marco Verloop stelt dat Veenendaal een focus nodig heeft en ICT een uitstekend uithangbord kan zijn. Verloop is zelf afkomstig uit de ICT en is sinds 2010 bezig om Veenendaal als ICT-centrum op de kaart te zetten.

‘Help ons aan goede mensen’

“We willen dat jongeren hier in Veenendaal of de directe omgeving een baan kunnen vinden, zodat ze in Veenendaal kunnen blijven wonen. Dan moet dat werk er zijn, maar dan moeten er ook passende opleidingen zijn. ICT-bedrijven in Veenendaal hebben ook goed personeel nodig. Help ons aan goede mensen, was hun vraag”, zegt Verloop tegen De Gelderlander.

De gemeente werkt samen met diverse onderwijsinstellingen, zoals CHE in Ede al twee ICT-opleidingen aanbiedt. Verloop wil echter ook in Veenendaal een aantal hbo-opleidingen gaan aanbieden. De wethouder verwacht niet zo zeer dat een hbo-instituut zich in Veenendaal zal vestigen, maar denkt aan bijvoorbeeld een dependance van een onderwijsinstelling uit Ede, Utrecht of Nijmegen.