Wouter Hoeffnagel - 25 juni 2017

UWV gaat salaris van oudere werknemers bij ziekte doorbetalen

De overheid wil het voor bedrijven aantrekkelijker maken werkgevers van 56 jaar of ouder in dienst te nemen. Werkgevers die na 1 januari 2018 werknemers van 56 jaar of ouder aannemen, worden gecompenseerd indien deze werknemers uitvallen wegens ziekte. Het gaat om mensen die meer dan een jaar werkloos zijn en een ww-uitkering ontvangen.

Dit staat in de verzamelwet waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zijn volgens de overheid bezorgd over extra kosten na het aannemen van werkloze vijftigplussers. In de praktijk blijkt echter dat vijftigplussers zich niet vaker ziek melden dan jongere collega’s. Als zij ziek zijn, zijn ze gemiddeld echter wel langer afwezig.

Loon doorbetalen

De UWV roept een compensatieregeling in het leven om deze zorg weg te nemen. Indien werknemers van 56 jaar of ouder die na 1 januari 2018 zijn aangenomen zich ziek melden, neemt het UWV de doorbetaling van het loon van de zieke werknemer voor rekening. Ook leidt ziekte van deze werknemers niet tot een hogere premie voor de ziektewet.

Het verlagen van de no-riskpolis is één van de maatregelen van het actieplan ‘Perspectief voor vijftigplussers’. Dit plan heeft als doel de arbeidsmarktpositie van vijftigplussers te verbeteren. Het wetsvoorstel moet nog worden ingediend bij de Tweede Kamer.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024