Wouter Hoeffnagel - 21 juni 2017

OESO gaat data tussen lidstaten delen met nieuwe applicatie

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een NGO met 35 lidstaten die zich inzet voor het economische en sociale welzijn van mensen wereldwijd, start een digitaal transformatieproject op basis van de operationele en transactionele Enterprise NoSQL database van MarkLogic Corporation. De eerste applicatie die in gebruik wordt genomen is de OESO Network Environment (O.N.E.). Deze is bedoeld om het delen van informatie tussen de lidstaten te verbeteren met snelle toegang tot gegevens, collaborative authoring en geavanceerde analytische functies. Het MarkLogic databaseplatform wordt gebruikt om grote hoeveelheden data van verschillende datasilo’s te integreren.

O.N.E is een belangrijk onderdeel van de digitale strategie van de secretaris-generaal, die bestaat uit een reeks van 21 acties voor de consolidatie en transformatie van de OESO naar 2021. O.N.E. vervangt OLIS, een applicatie die de belangrijkste stakeholders van de organisatie beveiligde internettoegang geeft tot alle OESO-commissie-informatie. O.N.E is ontwikkeld voor landdelegaties, beleidsdeskundigen, coördinatoren in hoofdsteden en andere afgevaardigden die betrokken zijn bij commissiewerkzaamheden. O.N.E. kan op elk moment en vanaf elk apparaat worden benaderd. Afgevaardigden kunnen hierdoor beter met het OESO-secretariaat communiceren ter voorbereiding van commissievergaderingen. De commissies, die meer van 40.000 overheidspersoneel uit de hele wereld omvatten, hebben nu veilige toegang tot een breed scala aan informatie, waaronder evenementendetails, archiefdocumenten, publicaties en statistieken. Ook kunnen ze zoekopdrachten uitvoeren in de informatiebanken van de OESO om hen te helpen bij de voorbereiding voor symposia en beleidscommissies.

Gegevens integreren in centrale datahub

De OESO gebruikt MarkLogic om gestructureerde en ongestructureerde gegevens van alle soorten en van verschillende silo’s te integreren in een centrale datahub. De informatie is verrijkt om slim zoeken mogelijk te maken, dankzij de verbeterde omschrijving (metadata) en classificatie van gegevens. Samen met geavanceerde semantische functies helpt deze uitbreiding van de geïntegreerde zoekmachine om informatie voor leden en medewerkers te contextualiseren. Verder biedt het snelle toegang tot kennis, collaborative authoring en geavanceerde analytische functies.

De OESO werkt met allerlei verschillende soorten informatie, variërend van publiek beschikbare tot gevoelige informatie. Beveiliging op overheidsniveau en een hoge beschikbaarheid waren dan ook belangrijke eisen voor het te kiezen platform, waarbij de keuze uiteindelijk is gevallen op de MarkLogic-database. Een andere belangrijke overweging was het vermogen om de database gemakkelijk te kunnen schalen en om de grote fluctuaties in gegevensvolume en gebruikers in de loop der tijd aan te kunnen.

Informatie bij de juiste mensen krijgen

“De MarkLogic-database is instrumenteel voor ons digitale transformatieprogramma,” zegt Omar Baig, Acting Executive Director van de OESO. “Dit programma is gericht op het samenvoegen van verschillende digitale systemen en mogelijkheden om informatie te delen en kennis te creëren, wat ons helpt om beleid te ontwikkelen en promoten die het mondiale economische en sociale welzijn verbeteren. We kozen voor MarkLogic als onze primaire databaseplatform om een ??datahub te maken van onze nieuwe OESO Network Environment. De zoek- en semantische mogelijkheden van MarkLogic en de robuuste en veilige enterprise-functies geven ons een slimme en efficiënte manier om documenten te verbinden en verrijken. Dit verzekert ons dat informatie zo snel mogelijk bij de juiste mensen terecht komt, in de juiste context en met de juiste distributieondersteuning.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024