Ontwikkelaars noemen Data Science ‘bestaande discipline in nieuw jasje’
18-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Ontwikkelaars noemen Data Science ‘bestaande discipline in nieuw jasje’

Meer dan de helft van de developers vindt dat Data Science een bestaande discipline is, maar in een nieuw jasje gestoken. 53 procent geeft aan het eens te zijn met deze stelling, waarvan 9 procent aangeeft het hier zelfs sterk mee eens te zijn. Een kwart van de developers geeft daarentegen aan dat Data Science wel degelijk een nieuwe discipline is.

Dit blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Huxley IT. Uit het onderzoek onder developers blijkt verder dat we van Data Science nog veel gaan horen. Zo geeft 78 procent van de developers aan dat Data Science blijvend is in de IT. Slechts twee procent van de developers ziet Data Science als hype in plaats van een trend.

Meest relevante IT-trend

Op de vraag welke IT-trend het meest relevant is voor de carrière van developers, kwam Big Data met 36 procent naar voren als de nummer 1. Op de tweede plek staat cloud (26%). Ondanks alle ontwikkelingen rondom security en Internet of Things (IoT), blijkt dat deze IT-trends als minder relevant worden beschouwd. Beide trends worden slechts door 10 procent van de developers als meest relevant aangemerkt. Robotisering krijgt van 6 procent van de developers deze erkenning.

Joël Bennett, Manager Huxley IT, geeft zijn visie op de resultaten: “Data Science is een relatief nieuwe term, maar het analyseren van data doen we al jaren. Het lijkt er echter op dat met de intrede van de term Data Science de industrie pas echt op zijn kop is gezet. Door de inzet van Data Science kunnen bedrijven bedrijfsprocessen slimmer aanpakken en veel kosten besparen. Data Science zal zich alleen nog maar verder ontwikkelen, zo worden er steeds nieuwe manieren gevonden om data te analyseren en in te zetten. Het is duidelijk dat deze trend onomkeerbaar is en we hier het laatste nog niet van gezien hebben.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud