Klaar voor de toekomst?

14-06-2017 | door: Blog

Klaar voor de toekomst?

Klaar voor de toekomst?

Het stof is neergedaald en het cybercrime spektakel van enkele weken geleden is ondertussen weer onderdeel geworden van de waan van de dag. De hoogste tijd voor een blik op de toekomst.

Afgelopen maand zijn duizenden bedrijven op de proef gesteld door de Malware aanval die berucht is als de Ransomware WannaCry. In grote paniek zijn lekken gedicht, brandjes geblust en tijdelijke oplossingen geïnitieerd, maar dit zal niet de meest gewenste situatie zijn geweest.

De WannaCry aanval is voor veel organisaties een wake-up call geweest, één die vaak al snel wordt overspoeld door de grote hoeveelheid dagelijkse verplichtingen. De sterke wens naar verbetering verliest het jammer genoeg telkens van de beperkte tijd die er is om de verbeterslagen door te voeren. Door de waan van de dag lopen security teams achter de feiten aan.

In strijd met de tijd

“Geen tijd te verliezen!”, iedere security afdeling kent de uitdaging. De werklast is ongekend hoog, in onze vorige blog bespraken we de overvloed aan incidenten en events. Via deze link is de blog terug te lezen, waarin SMT en Mnemonic vertellen hoe zij de handen in een hebben geslagen zodat u deze uitdaging de baas kunt blijven.

Waar staat u?

Een groeiend aantal bedreigingen en de toenemende complexiteit van IT-omgevingen bemoeilijken de werkzaamheden.Splunk heeft IDC gevraagd onderzoek te doen naar de Security Operations afdelingen van 600 organisaties. Dit onderzoek bevestigt wederom dat veel organisaties worstelen met de werklast die de security teams moeten dragen, minder dan de helft van de ondervraagden is in staat om (pro)actief te reageren op incidenten.

Het is ook mogelijk om uw eigen positie te bepalen in het speelveld, waar staat u in vergelijking met anderen en hoe wordt het intern ervaren. Door het beantwoorden van enkele vragen in de IDC's Security Response Readiness Assessment, ontvangt u van IDC een gepersonaliseerd advies rapport.

U hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden.

Met alle goede adviezen en bevindingen over security events, is een eerste stap gezet. Een tweede logische stap is het toetsen van uw eigen IT infrastructuur, want hoe weet u of uw huidige omgeving klaar is voor de toekomst? Technische experts kunnen uw IT landschap evalueren en u helpen bij de benodigde voorbereiding. Een grondige analyse zorgt dat uw omgeving stabiel blijft, ook in de toekomst.

Er zijn vele manieren om uw huidige omgeving te toetsen aan de best practices in de markt. Bijvoorbeeld, een controle op uw Splunk omgeving door een Healthcheck. Met jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van Splunk omgevingen bij diverse organisaties, heeft de opgedane kennis van SMT geresulteerd in een uitgebreide lijst van best practices. Een checklist van ruim 50 punten waarop de huidige omgeving grondig wordt doorgelicht. Deze Healthcheck is een goede manier om met behulp van gecertificeerde professionals uw Splunk infrastructuur te analyseren en te toetsen, om zo een uitstekende werking te realiseren.

Kortom bepaal uw positie, verbeter en overwin. Heeft u niet zelf de benodigde kennis in huis? Vraag dan om advies.

Door: Lex Crielaars - SMT

Terug naar nieuws overzicht