Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

14-06-2017 | door: Witold Kepinski

Pure Storage all-flash aanbod verrijkt met nieuwe software

Pure Storage breidt hardware-gebaseerde all-flash aanbod uit met functierijke software zoals geavanceerde clustering en Quality of Service capaciteiten (QoS). Volgens Pure Storage kunnen klanten nu echt afscheid nemen van legacy storage en vooruit. Onder het motto ‘The New Possible’ wil Pure Storage met zijn technische innovaties vooroplopen in de all-flash markt en zich onderscheiden van andere spelers.

Dit meldt ceo Scott Dietzen van het Californische Pure Storage tijdens de Pure Accelerate 2017 conferentie week in San Francisco. Er zijn nieuwe hardware all-flash storage array oplossingen aangekondigd. Tevens is er nieuwe Purity//FA 5.0 software geïntroduceerd die de performance en beheer van de arrays verbeteren.

ActiveCluster

De grootste aankondiging van Purity//FA software is ActiveCluster, een nieuwe actieve metro cluster capaciteit die een hoge performance van applicaties garanderen in redundante omgevingen die synchroon of apart tussen twee datacenters functioneren. Het snel uitrolbare ActiveCluster met high-end resiliency diensten is onder andere prima voor zware applicaties zoals SAP HANA, Oracle (zoals Real Application Clusters), VMware, Hyper-V, SQL Server en andere applicaties die nooit uit ‘down’ mogen gaan.

Quality of Service

Als een datacenter performance issues heeft dan werken de applicaties prima door in andere datacenters. De Quality of Service van Purity//FA 5.0 kan geleverd worden op basis per volume. Volgens Pure Storage ActiveCluster een goed alternatief voor legacy Tier-1 storage omgevingen.

VVOLs

Verder is Purity//FA uitgebreid met VMware VVOLs, ofwel Virtual Volumes een implementatievariant van de VMware Cloud Automation Suite. De VVOLs diensten zijn binnen Pure Storage arrays makkelijker te integreren met ondersteuning van VMware APIs For Storage Awareness. Denk hierbij aan snapshots, replicatie en QoS services voor virtual machines die werken op Pure Storage all-flash arrays. Deze functies zijn volgens pure storage onder prima voor datacenters van providers.

Containers en VMs

Pure Storage biedt verder meer snapshot mogelijkheden binnen Purity//FA. Data kan nu worden gerepliceerd van FlashArray naar FlashBlade of naar Amazon S3-protocol object storage omgevingen. Dat geldt voor Amazon formaten zoals EBS, S3 of Glacier. De snapshot functies zijn ook prima voor NFS-omgevingen zoals DataDomain arrays. Met de SNAPDIFF functie, een open API voor snapshots, kan er snapshots worden gedaan tussen Pure Storage en andere oplossingen zoals van Actifio, Catalogic, Cohesity, Commvault, Rubrik en Veeam.

Met PurityRun functie in kunnen ontwikkelaars applicaties draaien in virtual machines of containers binnen Pure Storage array.

File services

PurityRun laat ook het runnen van Windows File Services toe met FlashArray arrays. Zo kan de originele applicatie in de array draaien zonder dat daar een aparte server voor specifieke workloads nodig is. Windows File Services in Purity v5 maken gebruik van de Run functie. Deze ondersteunt SMB 2 en 3 & NFS v3 en 4. De case hierbij is dat het goed is voor bestandtoegang in een SAN-toepassing zoals VDI gebruikersbestanden en voor het delen van bestanden.

META

Verder is de Pure1 cloud-gebaseerde monitoring, predictive analytics en proactive support beheersoftware verrijkt met het META systeem die voorziet in voorspelbare intelligence. De Pure1 META Workload DNA functie analyseert op basis van onder andere machine learning (ml) wat voor specifieke performance eisen nodig zijn per workload. META is onder ander geschikt in edge computing en Internet of Things waar veel geconnecteerde apparatuur ofwel dingen bevinden.

Hardware

Pure Storage heeft zijn hardware aanbod uitgebreid met DirectFlash die wordt ingezet in de FlashArray//X NVMe-based al-flash array. De DirectFlash Shelf functie, die ergens in 2017 beschikbaar komt, staat het toe NVMe capaciteit binnen FlashArray//X arrays op te schalen naar 512 TB. Pure Storage werkt hierbij nauw samen met Cisco. De twee bedrijven tonen op de Pure Accelerate conferentie een end-to-end NVMe over fabrics FlashStack. Deze omgeving met Cisco UCS servers wordt krachtiger in combinatie met FlashArray//X.

Pure Storage FlashBlade array voor big data en cloud workloads is nu verder op te schalen naar 75 blades met een totale rauwe capaciteit van 4 petabytes. Elke blade bestaat uit compute en capaciteit componenten. De FlashBlade is ondere andere geschikt voor AI, Big Data, Internet of Things en edge computing applicaties

Verder is er een 17-TB blade voor de FlashBlade all-flash storage arrays die wordt gepositioneerd tussen de 8-TB en 52-TB blades.

De FlashBlade software is tot slot verrijkt met enterprise functies zoals IPV6, LDAP, http, volledige snapshot support en object storage capaciteiten.

Terug naar nieuws overzicht