The Machine wordt ingezet tegen Alzheimer

The Machine wordt ingezet tegen Alzheimer

12-06-2017 | door: Witold Kepinski

The Machine wordt ingezet tegen Alzheimer

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft The Machine getweakt, een Memory-Driven Computing techniek waarbij geheugen centraal staat bij het computing platform. Dit in tegenstelling tot huidige computing platforms waarbij juist processing als fundament wordt gezien. De eerste klant komt uit Duitsland die The Machine inzet voor hersenonderzoek om de ziekte van Alzheimer te bestrijden.

HPE toonde tijdens zijn recente Discover 2017 conferentie in Las Vegas een prototype of The Machine. Met The Machine worden voorheen onmogelijk geachte prestatie- en efficiëntiewinsten gerealiseerd, aldus HPE.

De memory driven computing oplossing is uitgerust met 160 TB aan gedeelde memory die verspreid is over veertig fysieke nodes en geconnecteerd aan een fabric protocol met een hoge performance. The Machine werkt op een Linux-gebaseerde besturingssysteem op ThunderX2, Cavium's dual-socket-capabele ARMv8-A workload die geoptimaliseerd is voor System on a Chip (SoC).

Om gebruikers enthousiast te maken is The Machine User Group gelanceerd. Daarvan kunnen technologie experts, developers en industry experts lid van worden en trainingen volgen.

Alzheimer

HPE meldt dat er al een klantcase is rond het gebruik van The Machine. Het Deutschen Zentrum für Neurodegenerative Erkrankungen (DZNE), analyseert grote hoeveelheden data om mensen met Alzheimer te helpen. Dankzij The Machine wordt een data die verzameld is voor het bestrijden van Alzheimer er in drie minuten verwerkt in plaats van 22 minuten.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar liefst 70 procent van de mensen met dementie heeft Alzheimer. Iemand met Azlheimer krijgt problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt, krijgt iemand steeds meer moeite met dagelijkse vaardigheden. Onderzoekers denken dat eiwitophopingen in de hersencellen de ziekte van Alzheimer veroorzaken.

The Machine User Group

HPE heeft verder The Machine User Group opgericht die gebruikers ondersteunt met trainingen en toolkits. De gebruikersgroep kan ook verder kennis delen rond algoritmes en applicaties. Zo moet HPE The Machine in diverse branches worden ingezet.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht