Wouter Hoeffnagel - 10 juni 2017

Eric Overvoorde van Royal HaskoningDHV is ICT/Telecom Manager 2017

Eric Overvoorde van Royal HaskoningDHV is ICT/Telecom Manager 2017 image

Eric Overvoorde van Royal HaskoningDHV wint de BTG Award voor beste ICT/Telecom Manager 2017. De jury prijst de manier waarop Overvoorde Royal HaskoningDHV succesvol digitaal heeft getransformeerd. De award voor Young Professional ging naar Salim Hadri van Milvum. De jury is onder de indruk van zijn lef, leergierigheid en doorzettingsvermogen.

De BTG Awards worden op het jaarlijkse Business Event van de Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) uitgereikt aan ICT- en telecommanagers die innovatieve projecten hebben geleid op het gebied van communicatietechnologie. Overvoorde is sinds 2009 Chief Information Officer (CIO) bij Royal HaskoningDHV en werkt in die hoedanigheid aan de digitale transformatie van het ingenieursbureau. Dat proces kent vele aspecten: van digitaal tekenen tot 3D printing tot het real-time uitwisselen van data.

‘Stilstaan is geen optie’

Juryvoorzitter Hessel Dikkers, CIO van NS: “De jury is zeer onder de indruk van hoe Overvoorde in de bestuurskamer een digitale stempel heeft weten te drukken op het bedrijf. Hij denkt vanuit partnerships en bewijst dat digitaal de motor is voor groei. Stilstaan is geen optie.” Andere finalisten voor de prijs van ICT/Telecom Manager 2017 waren Aernout van der Bend van NGinfra en Onno Muchall van KOOP.

De Young Professional Award 2017 ging naar Salim Hadri, innovator en eigenaar van Milvum, een innovatielab dat problemen op de werkvloer oplost met behulp van slimme apps. Hadri overtuigde de jury met zijn bevlogenheid, visie en de wijze waarop hij zijn persoonlijke groei aan laat sluiten bij het commerciële succes van zijn organisatie. Als branchevereniging hecht BTG veel waarde aan jong talent in de ICT- en telecommunicatiebranche. In het kader van ‘green meets grey’ stimuleert BTG dit talent zich te ontwikkelen tot professionals van de toekomst.

BTG Business Event

Beide prijzen werden op 8 juni uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk tijdens het BTG Business Event. Gedurende de dag gaven sprekers van onder andere Microsoft, CycloMedia, TU Delft en RSM (Erasmus Universiteit Rotterdam) hun visie op het thema digital transformation, dat dit jaar de rode draad vormt voor de bijeenkomsten die BTG organiseert.

Jan van Alphen, voorzitter van BTG: “Als BTG zijn we zeer verheugd met deze topwinnaars, Eric Overvoorde en Salim Hadri. Beiden hebben vanuit de context van hun achtergrond, functies, expertise en ervaring laten zien dat zij uitstekende voortrekkers zijn van de digitale transformatie in Nederland en wellicht zelfs ook daarbuiten. Als branchevereniging zijn wij er trots op dat wij deze talenten kunnen faciliteren in hun verdere professionele ontwikkeling en hen hierbij het platform kunnen bieden om hun talenten breed te delen.”

Foto 1: Winnaar Eric Overvoorde met juryleden Hessel Dikkers, Barry Wissink en Eric Reij
Foto 2: Young Professional winnaar Salim Hadri (midden) met medefinalisten Jeroen Both en Constance Scholten