Witold Kepinski - 10 juni 2017

HPE CEO ziet net als IBM zijn werknemers liever naar kantoor komen

HPE ceo Meg Whitman ziet haar werknemers liever naar kantoor komen dan dat ze thuiswerken. Werknemers op kantoor hebben vaker contact met elkaar waarbij betere beslissingen worden genomen. Dat is goed voor een bedrijf zoals HPE dat in transitie zit, zo meldt de topvrouw tijdens de HPE Discover 2017 conferentie in Las Vegas. Eerder werd bekend dat IBM de thuiswerkers weer op kantoor wilt hebben.

Onder het kortstondig leiderschap van ceo Leo Apotheker mochten mensen vaker thuiswerken, maar Whitman vindt het nuttig dat mensen samen op kantoor komen. Ze ziet ook niet veel in conference calls. Volgens haar hoor je lawaai op de achtergrond van mensen die inbellen zoals blaffende honden.

Thuiswerken is overigens prima als je alle zaken binnen je bedrijf op orde hebt en sterk groeit, maar bij een herstructurering is het beter naar kantoor te komen aldus de topvrouw.

HPE moet komende maanden 200 tot 300 miljoen dollar besparen na een pittig tweede kwartaal. Naar verluidt wordt er bezuinigd op reiskosten zo meldt The Register die de hand wist te leggen op een interne memo.

Door: Witold Kepinski