Nieuwe samenwerking moet tekort aan data scientists aanpakken
09-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Nieuwe samenwerking moet tekort aan data scientists aanpakken

SAS en Procam, gespecialiseerd in het vinden van hoogopgeleid IT-talent, gaan samenwerken om jonge bètastudenten op te leiden tot Data Scientist. Het partnership is gericht op het terugdringen van het tekort aan Data Scientists, waardoor meer organisaties in staat zullen zijn meer waarde uit hun data te halen.

Binnen de samenwerking is Procam verantwoordelijk voor de selectie van jonge mensen die net zijn afgestudeerd aan een technische opleiding. Deze starten met een bootcamp van vier weken waarin de eerste opleidingen van de SAS Academy for Data Science worden gevolgd. Hier wordt kennisontwikkeling voor technologieën als big data, advanced analytics en machine learning gecombineerd met essentiële communicatieve vaardigheden voor data scientists. Het geleerde kan bovendien direct in de praktijk worden gebracht doordat Procam de kandidaten koppelt aan werkgevers waar zij gedurende hun opleiding aan de slag kunnen. Het complete opleidingstraject neemt twee jaar in beslag.

Tekort aan data scientists aanpakken

Pascal Lubbe, Manager Education bij SAS: “Iedereen heeft het over het tekort aan data scientists. Met deze samenwerking doen we er heel concreet iets aan. We bieden trainees een compleet programma waarbij zij niet alleen met de nieuwste tools van SAS kunnen werken, maar ze ook de beste begeleiding krijgen naar - en tijdens - een baan zodat hun carrière in Data Science een vliegende start maakt.”

De kandidaten worden in het traject van studie naar loopbaan intensief begeleidt. Daarvoor zet Procam onder meer carrièrecoaches in die niet alleen kijken naar de ‘harde’ vaardigheden, maar ook samen met de kandidaat onderzoeken wat deze nou echt zou willen zodat de juiste match gemaakt wordt met een werkgever.

Data science-talent aantrekken, ontwikkelen en behouden

“Door samen te werken met SAS willen we toegevoegde waarde creëren waar veel organisaties van kunnen profiteren”, zegt Marinus ter Laak, Algemeen Directeur bij Procam. “Je ziet dat veel bedrijven nog onvoldoende in staat zijn om beschikbare data te vertalen naar relevante sturingsinformatie. Alleen met het aanschaffen van software ben je er immers nog niet. Er is een groter plan nodig waarbij het aantrekken, ontwikkelen én behouden van data science-talent een cruciale rol speelt. Hetgeen wij met SAS aanbieden is hiervoor een mooie start.”

Terug naar nieuws overzicht