Datacenters openen deuren op Nationale Datacenter Dag
31-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Datacenters openen deuren op Nationale Datacenter Dag
(13-06-2017)

De derde editie van de Nationale Datacenter Dag vindt op dinsdag 13 juni 2017 plaats. Door het hele land zullen verschillende datacenters, aangesloten bij de Dutch Datacenter Association (DDA), hun deuren openen voor geïnteresseerden. Daarmee bieden zij de mogelijkheid om onder de motorkap van de digitale economie te kijken. Daarnaast presenteert de DDA op de Nationale Datacenter Dag haar “State of The Dutch Data Centers 2017” rapport, dat een kwantitatief overzicht geeft van de Nederlandse datacentermarkt.

Op de Nationale Datacenter Dag wordt de steeds groter wordende rol van datacenters gevierd. Digitale technologieën zoals social, mobile, analytics, cloud en Internet of Things (IoT) zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en daarmee zijn we in een transformatiefase richting de digitale economie beland. Datacenters zijn letterlijk de belichaming van digitale toepassingen en vormen daarmee het fundament voor deze digitale economie. Inmiddels is gebleken dat ongeveer een kwart van het Nederlands BNP voort komt uit deze industrie.

State of The Dutch Data Centers rapport

In 2015 vond de eerste Nationale Datacenter Dag plaats. Destijds werd bij Interconnect de eerste editie van het rapport ‘State of The Dutch Data Centers’ uitgereikt aan de Commissaris van de Koning in Brabant. Het rapport beschrijft onder andere de belangrijkste ontwikkelingen en trends in de datacenter industrie, evenals de rol van Nederland als Digital Gateway naar Europa en de rest van de wereld.

Na de uitreiking gaat de open dag van start, waaraan ook dit jaar een groot aantal datacenters deelneemt. Een overzicht van de deelnemende datacenters met bijbehorende aanmeldingslink is te vinden op de website van de DDA. Voorafgaand aan de rondleiding worden de belangrijkste conclusies van het onderzoek belicht in een presentatie.

Aanmelden

Voor aanmelding en verdere informatie kunt u terecht op de website www.dutchdatacenters.nl of neem direct contact op met Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association, op het nummer 020 30 37 860.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters