Britse start-up kiest voor IoT-connectiviteitsdiensten van Orange Business Services
29-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britse start-up kiest voor IoT-connectiviteitsdiensten van Orange Business Services

Orange Business Services ondersteunt de Britse start-up Stonelin Communications bij de lancering van een drietal tracking-devices. De diensten zijn gericht op het verhogen van veiligheid en prestaties in de automotive sector en de gezondheidszorg. Orange levert hiervoor de Internet of Things (IoT)-connectiviteitsdiensten in Europa en Azië voor de komende vijf jaar.

Orange Business Services is al sinds de ontwikkeling van prototypen betrokken bij Stonelin voor advies over IoT-connectiviteitsoplossingen. Stonelin heeft succesvolle testen uitgevoerd met Orange SIM-technologie voor de nieuwe apparatuur. Het eerste product van Stonelin is V-Trak, een goedkope aftermarket voertuigtracker, ontwikkeld voor vlootmanagers die hiermee inzicht verkrijgen in de locatie van voertuigen en rijgedrag van chauffeurs. De lancering hiervan is nog in de eerste helft van 2017. Anders dan andere voertuigtrackers op de markt heeft het geen speciale bevestigingspunten nodig, waardoor er geen tijd verloren gaat wanneer de auto niet op de weg is.

Energie-efficiënte oplossing

De lancering van het eerste product wordt gevolgd door D-Trak, een wearable device voor Alzheimerpatiënten dat zorgverleners helpt hen terug te vinden wanneer zij verdwalen. Het apparaat heeft enkele opvallende kenmerken voor opladen en stroomgebruik. Een basisstation fungeert als oplader voor de tracker middels Bluetooth. Hierdoor blijft het apparaat in een modus waarin het nauwelijks energie verbruikt, totdat een virtuele omheining die opgezet is door de zorgverlener wordt gepasseerd.

Als derde product gaat Stonelin W-Trak lanceren, een tracker voor zorgverleners die patiënten helpen in hun thuissituatie. De tracker houdt bij hoeveel tijd de zorgverlener besteedt aan reizen en hoeveel tijd opgaat aan het de zorg voor patiënten thuis. De technologie voor de V-Trak, W-Trak en D-Trak is gebouwd op het succes van Pettorway, een real-time huisdier-tracker die ontwikkeld is door de oprichters van Stonelin.

Accurate en grootschalige IoT-dekking

“Wij zijn trots dat wij Stonelin kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van innovatieve tracking-technologie. Als wereldwijde provider kunnen wij ondersteuning bieden met accurate en grootschalige IoT-dekking. Met ons product Datavenue IoT en data-analytics zijn wij ernaar uit om bedrijven zoals Stonelin te helpen de kansen te benutten van de almaar groeiende connected world en de data-explosie”, zegt Helmut Reisinger, executive vice president, International, van Orange Business Services,

Terug naar nieuws overzicht