Kaspersky Lab wil Amerikaanse zorgen wegnemen met inzage in broncode

26-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky Lab wil Amerikaanse zorgen wegnemen met inzage in broncode

Kaspersky Lab wil de Amerikaanse overheid toegang geven tot de broncode van hun anti-virussoftware. Hiermee wil het bedrijf zorgen wegnemen over het gebruik van software van het Russische bedrijf.

Dit meldt Eugene Kaspersky (foto), oprichter van Kaspersky Lab, tegenover The Australian. De Amerikaanse overheid is bang dat Russische inlichtingendiensten via de software van Kaspersky Lab Amerikaanse doelen proberen te bespioneren. De software van het Russische bedrijf wordt daarom onderzocht door de Amerikaanse National Security Agency (NSA), de Defense Intelligence Agency (DIA) en de Federal Bureau of Investigation (FBI).

Eugene Kaspersky stelt dat het voor Kaspersky Lab ‘zelfmoord’ zou zijn om welk land dan ook te helpen door kwetsbaarheden te creëren in security software die gebruikt wordt door Amerikaanse overheidsinstellingen. Ook wijst Kaspersky erop dat tot nu toe geen enkel bewijsmateriaal is geleverd dat de claim ondersteunt. De oprichter van Kaspersky geeft aan dat hij bereid is in de Verenigde Staten te getuigen en daarnaast de broncode van Kaspersky Lab's software voor onderzoek te overhandigen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Terug naar nieuws overzicht
Security