Red Hat neemt Codenvy over
26-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat neemt Codenvy over

Red Hat neemt Codenvy over, leverancier van cloud native ontwikkeltools waarmee developers container-gebaseerde en cloud native applicaties kunnen ontwikkelen. Met de overname wil Red Hat ontwikkelaars helpen applicaties te creëren voor hybride cloud omgevingen.

Codenvy wordt geïntegreerd in het huidige portfolio van Red Hat met ontwikkeltools en applicatieplatformen, waaronder Red Hat JBoss Middleware en Red Hat OpenShift. Red Hat wil Codenvy een integraal onderdeel maken van OpenShift IO, een hosted ontwikkelomgeving voor het bouwen van hybride cloud diensten op OpenShift.

Codenvy

Codenvy is opgericht in 2013 en is gebaseerd op Eclipse Che, een open source cloud integrated development environment (IDE) en workspace server voor ontwikkelaars. Codenvy combineert runtimes, projecten en een IDE in een cloud native ontwikkeltool die meerdere ontwikkelaars in staat stelt in dezelfde workspace samen te werken.

“We zijn verheugd Codenvy’s cloud native ontwikkeltools en gecontaineriseerde workspaces toe te voegen aan Red Hat’s toch al uitgebreide portfolio met oplossingen voor het bouwen van moderne, cloud native apps om ontwikkelaars te helpen meer succesvol te zijn”, aldus Craig Muzilla, Senior Vice President Application Platforms Business bij Red Hat.

Terug naar nieuws overzicht