Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-05-2017 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Reportage IT Leaders Cycling Challenge

Dit is fietsend netwerken, en netwerkend fietsen", zegt Jeroen Kleinhoven, partner bij CIONET, over de IT Leaders Cycling Challenge. Alweer voor de zevende keer werd dit evenement afgelopen vrijdag georganiseerd op de heuvelachtige grens van Nederland, België en Duitsland. Ruim honderdtwintig IT Leaders stapten op deze regenachtige dag op de fiets om onder begeleiding van verschillende professionele  wielrenners zestig, tachtig, of honderdtwintig kilometer af te leggen.

Kasteel

Maar voordat de deelnemers vertrokken vanaf kasteel Vaalserbroek in Limburg gaven de profwielrenners nog een presentatie over wielrennen en hun carrière. Voormalig profwielrenner Aart Vierhout is al vanaf de eerste IT Leaders Cycling Challenge bij het evenement betrokken, en hij sprak vooral over de voorgeschiedenis, het programma van de dag en een aantal technische zaken.

Persoonlijk

Vervolgens was het de beurt aan winnaar van de Tour de France en Nederlands kampioen Leontien van Moorsel om de aanwezigen te vertellen over haar carrière. In een indringend en persoonlijk verhaal ging zij in op de offers die zij heeft moeten brengen om  aan de top te komen. Haar gedrevenheid bleek een duidelijke keerzijde te hebben toen haar fanatieke inzet resulteerde in een eetstoornis.

Helpen

Zij vertelde hoe zij daar met behulp van haar man Michael Zijlaard, eveneens profwielrenner, vanaf is gekomen. Tegenwoordig helpt zij vanuit het door haar opgerichte Leontienhuis meisjes met eetstoornissen. Maar zij blijft fietsen, onder meer tijdens evenementen zoals de CIONET IT Leaders Cycling Challenge.

Triomfen

Samen met verschillende collega's met wie zij tijdens haar carrière grote sportieve triomfen heeft beleefd stapte Leontien van Moorsel dan ook op de fiets met 120 IT Leaders. De tocht begon in een zachte regen, waarvan het er in het begin naar uitzag dat de bui weer zou overdrijven.

Afzien

Niets bleek echter minder waar. In de loop van de tocht werd de regen steeds heviger, waardoor de sportieve IT Leaders een realistisch kijkje kregen in het afzien van profwielrenners. Halverwege de tocht bood het mooie landgoed Altembrouck in België respijt met warme soep, sandwiches en andere versnaperingen.

Borrel

Enigszins bijgekomen konden de deelnemers vervolgens de tocht voortzetten, die weer eindigde bij kasteel Vaalserbroek. Daar werden de inspanningen en ontberingen van de dag uiteindelijk geëvalueerd tijdens een borrel, waardoor het moto van de dag fietsend netwerken en netwerkend fietsen werd waargemaakt.

Terug naar video overzicht