Wouter Hoeffnagel - 12 mei 2017

CyberArk neemt Conjur over

CyberArk neemt Conjur over, een Amerikaanse ontwikkelaar van DevOps security-software. Het private bedrijf is overgenomen voor 42 miljoen dollar. Dankzij de technologie van Conjur kan CyberArk nu een grootzakelijke oplossing aanbieden voor het beveiligen van DevOps lifecycles, door gevoelige informatie af te schermen en machine-identiteiten te beheren.

Nieuwe vormen van software-ontwikkeling zoals DevOps zijn zeer dynamisch. De zogeheten ‘secrets’, ofwel accountgegevens, SSH keys, API keys en andere gevoelige informatie, verplaatsen zich razendsnel door de IT-infrastructuur. Dit zorgt voor enorme risico’s. Gartner voorspelde halverwege 2016 dat aan het einde van dat jaar de helft van alle bedrijven DevOps zou gebruiken, maar dat nog geen 20 procent van de security-architects erin was geslaagd om informatiebeveiliging effectief door te voeren binnen die DevOps-initiatieven. CIO’s, CISO’s en ontwikkelaars hebben behoefte aan security-oplossingen die de agility en snelheid van DevOps bij kunnen houden. Hier wil CyberArk op inspelen door zijn kennis en technologie te combineren met die van Conjur.

Privileged accounts security-oplossing
“DevOps-processen stellen bedrijven in staat veel efficiënter en sneller te werken, maar ze zorgen ook voor veel verder reikende risico’s door de hele organisatie”, aldus Udi Mokady, CEO van CyberArk. “Door de overname van Conjur zijn we nu als eerste in staat om die risico’s af te schermen middels een privileged accounts security-oplossing en secrets-management voor eigen datacenters, cloud en DevOps.”

De CyberArk-Conjur oplossing voor DevOps is per direct beschikbaar.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024