SAS Forum Nederland 2017
11-05-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAS Forum Nederland 2017
(09-06-2017)

SAS Nederland organiseert op vrijdag 9 juni SAS Forum, de grootste analytics-conferentie van Nederland. Experts, topsprekers en SAS-gebruikers komen op deze dag samen om te spreken over de laatste ontwikkelingen op het vakgebied en elkaar te inspireren met vernieuwende toepassingen.

Verschillende bijzondere sprekers bieden op SAS Forum een unieke inkijk in hun wereld en zetten uiteen hoe zij grenzen verleggen met analytics. Enkele sprekers zijn:

1. Jon Francis, VP Analytics bij Starbucks: hoe creëer je waarde met analytics?
Jon Francis gaat tijdens SAS Forum in op hoe zijn organisatie analytics inzet voor een positieve impact op de business en hoe het daarmee resultaten optimaliseert.

2. Giels Brouwer, CEO van SciSports: hoe verandert SciSports de voetbalwereld met BallJames?
SciSports hielp met data en analytics onder andere Memphis Depay met het maken van de keuze voor de juiste club en helpt clubs met het aan- en verkopen van spelers. Hun nieuwe product BallJames genereert volledig automatisch 3D data uit camerabeelden. Oprichter en CEO Giels Brouwer geeft aan welke impact dit kan hebben op de (voetbal)wereld.

3. Joost Huiskens, Arts en PhD Candidate: de toepassing van analytics door Cancer Center Amsterdam voor klinisch onderzoek
De rol van technologie in klinisch onderzoek wordt steeds groter. Arts en PhD Candidate Joost Huiskens vertelt over het platform dat Cancer Center Amsterdam, AMC gebruikt voor het verbeteren van klinisch onderzoek en over de klinische uitdagingen die hij dagelijks probeert op te lossen.

4. Roel Moradi, Lead Data Scientist APG: de rol van Data Science APG bij het implementeren van een nieuw business model
De pensioenwereld verandert snel: mensen leven langer en een lagere ROI zorgt ervoor dat traditionele pensioenorganisaties transformeren naar een ander businessmodel. Roel Moradi vertelt welke rol data science hierbij speelt.

5. Neil Harbisson: ‘s werelds eerste Cyborg
Neil Harbisson is ‘s werelds eerste ‘Cyborg’. Hij is kleurenblind en draagt een antenne die kleuren omzet in geluiden. Op 9 juni deelt hij welke kleuren hij waarneemt in het nummer ‘Baby’ van Justin Bieber en wat hij doet met alle data die hij digitaal verzamelt.

Programma

Het volledige programma van SAS Forum is hier te vinden. Een overzicht van alle sprekers op SAS Forum is beschikbaar op de website van SAS.

Locatie

NBC Congrescentrum
Blokhove 1 - 3438 LC Nieuwegein

Aanmelden

U kunt zich hier voor SAS Forum Nederland 2017 aanmelden.

Terug naar nieuws overzicht