Witold Kepinski - 09 mei 2017

Nieuwe innovaties van Dell EMC om CIO te helpen met digitale transformatie

Nieuwe innovaties van Dell EMC om CIO te helpen met digitale transformatie image

Dell EMC introduceerde tijdens Dell EMC World 2017 conferentie in Las Vegas een aantal nieuwe, moderne innovaties voor het datacenter die klanten elk heel specifiek helpen bij het realiseren van hun doelen op het gebied van digitale transformatie. Dit meldt Michael Dell, ceo van Dell Technolgies. Volgens hem hebben beslissers zoals CIOs, line of business managers en technische specialisten een 'enorme honger' naar business technolgie die hen helpt in de versnelling bij de digitale transformatie van hun organisatie.

Door deze digitale transformatie zullen bedrijven volgens Michael Dell in elke industrie anders gaan opereren en de interactie met hun klanten zal veranderen. De grote hoeveelheden gebruikers, applicaties en datavolumes zorgen ervoor dat de traditionele infrastructuur moet veranderen. Om succesvol te zijn in deze nieuwe, digitale wereld, moeten bedrijven een IT transformatie ondergaan. De nieuwe aankondigingen van Dell EMC, zoals de nieuwe 14e generatie PowerEdge-servers, een open networking switch, sterkere data protection en nieuwe all-flash storage systemen, helpen volgens de ceo klanten hierbij doordat ze hun IT nu kunnen baseren op een moderne architectuur als basis voor een hybrid cloud.

Cloud Prijsmodel

Het wordt voor klanten ook eenvoudiger om op basis van een ‘cloud-prijsmodel’ zaken te doen met Dell EMC zo meldt David Goulden, president van Dell EMC. Er zijn verbeteringen aan nieuwe Dell EMC Hyper-Converged-infrastructuur en ‘cloud consumptiemodel’ aangebracht. Klanten kunnen hun omgevingen op- en neerschalen en alleen betalen voor wat ze gebruiken, op het componentniveau en op datacenterniveau.

Legacy

De bedrijven die achterlopen met hun IT-transformatie, zijn veelal bedrijven die last hebben van legacy-infrastructuren. IT-volwassenheid zal steeds vaker de doorslag geven voor welke bedrijven succesvol zijn zo beweren de Dell topmanagers. Zo geeft het recente 2017 IT Transformation Maturity Curve-onderzoek van de Enterpise Strategy Group, in opdracht van Dell EMC, aan dat 85 procent van de meest volwassen bedrijven denkt de komende jaren in een ‘zeer sterke’ tot ‘sterke’ positie te verkeren om te kunnen concurreren en succesvol te zijn in hun eigen markt. Bij de minst volwassen bedrijven is slechts 43 procent hiervan overtuigd. Door stappen te zetten op het gebied van volwassenheid profiteren bedrijven van meer flexibiliteit, innovatie en betere bedrijfsresultaten.

Innovatie

“De megatrend van digitale transformatie zal alleen maar sterker worden. Het wordt steeds belangrijker om hiermee aan de slag te gaan”, zegt David Goulden, president van Dell EMC. “Dell EMC is de ideale partner om klanten te helpen bij de eerste stappen op dit gebied. De oprichting van Dell EMC heft ervoor gezorgd dat we snel en goed de nieuwe technologie kunnen ontwikkelen en leveren die aan de basis staat van een nieuwe innovatiegolf.”

WK