‘Migratie naar Windows 10 zal sneller verlopen dan bij eerdere Windows-versies’
01-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Migratie naar Windows 10 zal sneller verlopen dan bij eerdere Windows-versies’

De migratie naar Windows 10 gaat sneller verlopen dan eerdere migraties naar nieuwe Windows-versies. Naar verwachting start 85% van de grote bedrijven voor het einde van 2017 met de migratie naar Windows 10.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gartner, waarvoor 1.014 respondenten uit zes landen zijn ondervraagd. “Organisaties erkennen de noodzaak naar Windows 10 over te stappen, en de totale tijd die nodig is om Windows 10 te evalueren en uitrollen is teruggebracht van 23 maanden tot 21 maanden gedurende de onderzoeken die Gartner in 2015 en 2016 heeft uitgevoerd”, legt Ranjit Atwal, onderzoeksdirecteur bij Gartner, uit.

Vervanging van legacy applicaties
“Grote bedrijven zijn al begonnen met Windows 10 upgrades of hebben deze upgrades uitgesteld tot 2018. Dit reflecteert waarschijnlijk de overstap van legacy applicaties naar Windows 10 of het vervangen van dit legacy applicaties voordat de migratie naar Windows 10 plaatsvind.”

49% van de respondenten geeft aan dat verbeteringen op het gebied van beveiliging de belangrijkste reden is te migreren naar Windows 10. Een andere belangrijke reden is de mogelijkheid Windows 10 te integreren met de cloud (38%). Respondenten geven echter aan dat het beschikbaar krijgen van budget voor een migratie naar Windows 10 niet altijd eenvoudig is. “Windows 10 wordt niet gezien als een direct business-kritiek project; het is dan ook niet verrassend dat één op de vier respondenten problemen verwacht met het budget”, aldus Atwal.

Windows 10-geoptimaliseerde apparaten
Gartner merkt ook op dat bedrijven eerder geneigd zijn Windows 10-apparaten aan te schaffen nu de derde en vierde generatie producten is gelanceerd die specifiek is geoptimaliseerd voor Windows 10. Deze apparaten bieden een langere batterijduur, zijn voorzien van aanraakscherm en ondersteunen Windows 10 features. Ook meldt Gartner een verschuiving te zien in de interesse in convertible notebooks. De test- en pilotfase met deze apparaten is afgerond en bedrijven richten zich nu in toenemende mate op het aankopen en uitrollen van convertible notebooks.

Terug naar nieuws overzicht