Redactie - 27 april 2017

IBM stopt binnenkort met support IBM i 7.1

IBM stopt binnenkort met support IBM i 7.1 image

In de praktijk blijkt dat een groot aantal organisaties nog steeds draait op de 11 jaar oude V5R4 release van IBM i, die 30 september van dit jaar echt uit (extended) support loopt. Daarnaast stopt IBM vanaf eind september met alle ontwikkelingen op IBM i 7.1 en vanaf 30 april volgend jaar stopt het volledige support op 7.1.

Hiervoor waarschuwt Tectrade. Het bedrijf adviseert ook organisaties die geen vernieuwingen meer willen doorvoeren op het IBM i platform tijdig upgrades naar nieuwe operating systeem releases door te blijven voeren om continuïteitsrisico te voorkomen. Tectrade kan organisaties hierbij ondersteunen en adviseren met de upgrade naar een courante release. In haar Cloud Innovation Center heeft het bedrijf test-servers beschikbaar waarmee uw omgeving getest kan worden op nieuwe realeases.

Managed services
Het is voor organisaties vaak onmogelijk is om van alle ontwikkelingen en applicaties op de hoogte te blijven. Tectrade’s managed services en Powerspecialisten met kennis van en ervaring met IBM i (voorheen AS/400) omgevingen. Met haar PowerAssist dienst voor IBM i biedt het bedrijven een Enterprise management oplossing voor IBM AS/400 omgevingen. Daarnaast levert Tectrade SLA gebaseerde monitoring, reporting en managementsupport diensten. PowerAssist diensten zijn in verschillende servicelevels verkrijgbaar en uit te breiden met aanvullende diensten zoals maandelijkse performance metingen, een jaarlijkse health- of disaster recovery check, escalatie management etc.

Hybride Backup oplossing voor IBM i
iSerie gebruikers werken veelal nog met tape voor de backup terwijl de alternatieven naar disk vaak eenvoudig en betaalbaar zijn. Tectrade meldt goede praktijkervaringen te hebben met UBD, Universal Backup Drive, een tapeoplossing van origine die ook werkt in VM omgevingen. De oplossing is eenvoudig te implementeren voor actieve back-up en recovery doeleinden naast tape voor archivering. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om back-ups vanuit UBD te bewaren als tape images. Hiermee is de oplossing geschikt voor organisaties die in verband met wet- en/of regelgeving aan een tapeoplossing gebonden zijn.

Data kan direct gerepliceerd worden vanaf de UBD applicatie naar elke willekeurige server, USB drive of remote Disaster Recovery site waarmee organisaties een extra niveau aan hun dataprotectie toe voegen. De replicatie kan zowel handmatig als geautomatiseerd geactiveerd worden. Het grootste voordeel is de tijdswinst bij het herstellen van data: het zoeken en herstellen van digitale files gaat vele malen sneller dan bij tapes. UBD is compatible met populaire hypervisors als VMware en Microsoft Hyper-V en kan gebruikt worden voor meerdere VM’s.

Meer informatie is beschikbaar op Tectrade.nl of via info@tectrade.nl.