Wouter Hoeffnagel - 26 april 2017

SAP tourt langs organisaties met ontwikkellaboratorium op wielen

SAP trekt de komende maanden het land in om oplossingen te realiseren bij organisaties. De speciaal daarvoor ingerichte SAP Run Live Truck tourt langs diverse organisaties door heel Nederland. Met dit 'ontwikkellaboratorium op wielen' wil het technologiebedrijf samen met bedrijven uitdagingen en ideeën omzetten in werkende oplossingen. Intel en Amazon Web Services sponsoren het project.

Deelnemende organisaties konden voorafgaand aan het project een innovatiecase opstellen. Het team van de Run Live Truck levert in samenwerking met de klant gegarandeerd binnen vijf werkdagen een 'minimal viable product' op, ofwel een werkende oplossing met minimale functionaliteit. Daarna rijdt de truck door naar de volgende klant.

Divers pluimage

Binnen het team is veel kennis en expertise aanwezig. De bezetting van de truck is een mix van datawetenschappers, programmeurs en UX-designexperts. Het team bestaat uit experts van SAP, partners van SAP en externe specialisten. Deze diversiteit moet zorgen voor gevarieerde inzichten en inspiratie. Een Scrum/Agile-coach begeleidt het team om de effectiviteit van het team te maximaliseren.

De deelnemende bedrijven zijn onder andere:

Kankerbestrijding
Kinderen lopen een verhoogd risico op huidkanker door zonverbranding. KWF Kankerbestrijding zoekt een oplossing om hen op een gamification-achtige manier op de gevaren te wijzen van de zon en zonbescherming te stimuleren. De basis voor het idee werd gelegd tijdens de recent gehouden Code4Good Hackathon.

Monitoren van voorraden
Bavaria is continu bezig met innovatie en wil samen met SAP de mogelijkheden die het Internet of Things biedt onderzoeken. In de week dat de Run Live Truck bij Bavaria staat, zal er gekeken worden naar de kansen om bijvoorbeeld biervoorraden te monitoren. Op die manier wil de bierbrouwer klanten proactief van advies kunnen voorzien en de dienstverlening verder verbeteren.

Duurzame landbouw
Waterwatch Cooperative zet zich wereldwijd in voor een duurzamere landbouw door middel van data- en ICT-toepassingen. De organisatie wil een app ontwikkelen die locatieafhankelijk weet welke gewassen er groeien, en deze informatie combineren met meteorologische data. Op basis daarvan moet de app waarschuwen welke ziektes de komende dagen waarschijnlijk een bedreiging vormen, zodat de boer tijdige en gerichte maatregelen kan nemen en op duurzame wijze zijn oogst kan beschermen en vergroten.

Het Run Live Truck-initiatief loopt door tot na de zomer. Op de bijbehorende website plaatst SAP wekelijks een video van een klantcase.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024