NK Serverwerpen, Academy Stage en Microsoft Academy tijdens DHPA TechFest

25-04-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

NK Serverwerpen, Academy Stage en Microsoft Academy tijdens DHPA TechFest

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) organiseert op de eerste editie van het fonkelnieuwe DHPA TechFest aan het Gooimeer in het Naarderbos in Naarden. Het evenement is specifiek bedoeld voor technici uit de hosting- en cloudsector in de breedste zin en IT-studenten die een carrière in deze sector overwegen. Niet alleen zal het aloude NK Serverwerpen weer georganiseerd worden tijdens TechFest, ook is er een Academy Stage om studenten kennis te laten maken met het werkveld.

Ruud Alaerds, directeur van DHPA over TechFest: “DHPA TechFest vult de leemte in het aanbod aan technisch interessante evenementen voor de hosting- en cloud technici in Nederland. Door te focussen op inhoud en onderdelen toe te voegen als het NK Serverwerpen en technisch georiënteerde workshops over onder andere LoRa, Docker, Azure en Sonic Pi hebben wij een festival gecreëerd dat waarde toevoegt aan het huidige event aanbod. Sterker nog. Een uniek eigen plek inneemt.”

Technisch ingestoken line-up
Op het DHPA TechFest worden verschillende onderwerpen belicht, waaronder Ceph, bestrijding van cybercrime, opencontrail, wikidata, hoe host je grootschalige apps als ‘Wie is de Mol’, Infrastructure as Code, circular economy, Migratie van SaaS naar de cloud, OpenStack en GSM hacking. Maar ook staan er singer songwriters, stand up comedy en de hoofdact: “The Doors absolutely live” op het programma.

Sven Visser, voorzitter van DHPA, vult aan: “We hebben ons best gedaan een dag samen te stellen waarin iedere bezoeker de mogelijkheid krijgt om te kiezen hoe hij of zij het festival wil beleven. Wie dat wil kan zich inhoudelijk laten bijpraten, maar je kunt evengoed komen voor de muziek, de activiteiten zoals het NK Serverwerpen of gewoon om een gezellige dag met je collega’s te hebben. We hebben gekozen voor een buitenlocatie aan het water als festivalterrein zodat het festivalgevoel optimaal beleefd kan worden.”

Kweekvijver voor talent
Zoals op ieder festival zijn er verschillende stages. Speciaal voor MBO- en HBO-studenten die op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden wordt de Microsoft Academy georganiseerd. Hier wordt hen de gelegenheid geboden om op basis van echte cases meer te weten te komen over de sector. Ook vormt het een mooi platform om kennis te maken met mogelijke werkgevers en wellicht een stageplek te vinden.

Niet alleen informeert het festival jonge talenten over de typerende IT-werkzaamheden in de sector, ook laat het festival zien hoe bijzonder deze sector in Nederland is. “Het Nederlandse netwerk is hecht en bijzonder professioneel. En dat vieren we op 17 mei. Niet alleen met kennis en muziek, maar ook middels de uitreiking van een aantal DHPA awards waaronder de cloud engineer van het jaar. Nomineren kan nog net op onze event website”, aldus Alaerds.

Meer informatie en inschrijven
Het DHPA TechFest vindt plaats op woensdag 17 mei 2017 in Naarderbos te Naarden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van het event. Hier staat ook de complete line-up vermeld. Nieuws over DHPA TechFest is bovendien te volgen via Twitter: @dhpatechfest.

DHPA TechFest wordt mede mogelijk gemaakt door de partners Microsoft, Juniper Networks, Hewlett Packard Enterprise, Infotheek, Fortinet, Nimble Storage, Kingston, Huawei, Commvault, Ynvolve, Veeam, Guardian360, Suse en Eset.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud