VP Juniper: ‘Security vormt de basis van wat wij doen’

23-04-2017 | door: Dick Schievels

VP Juniper: ‘Security vormt de basis van wat wij doen’

Juniper Networks propageert een cruciale rol voor het netwerk als het om Enterprise-beveiliging gaat. Een logische stellingname want uiteindelijk zal iedere cyberaanval altijd op een of andere manier het netwerk treffen. Door de beveiliging met behulp van het bedrijfsnetwerk te centraliseren en automatiseren wordt het beheer ervan vereenvoudigd en de kans op detectie van cyberaanvallen sterk vergroot, zegt Vincent Molinaro van Juniper Networks.

Lange tijd stond het beveiligen van de perimeter, de grens van het netwerk, centraal. Maar dat is in de huidige wereld van mobile computing geen optie meer. Bedrijven moeten bedreigingen nu  netwerkbreed kunnen detecteren, waarna onmiddellijk en automatisch op elke plek in het netwerk  de juiste maatregelen moeten worden doorgevoerd. Het platform dat Juniper Networks, wereldwijd leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, daarvoor ontwikkeld heeft, heet SDSN (Software Defined Secure Network).

Open architectuurplatform

“SDSN is een platform voor end-to-end secure networking. Het strekt zich uit van het end user device tot aan het datacenter en omvat elk element in het netwerk, of het nu gaat om een firewall, switch of router, een  virtual machine in een datacenter of een applicatie die daarop draait. En gezien de enorme gevarieerdheid van het security-landschap hebben we daarbij openheid hoog in ons vaandel staan. SDSN wordt gekenmerkt door een open architectuur zodat innovatieve securitytechnologie afkomstig van partners zonder veel problemen kan worden geïntegreerd.” Aan het woord is Vincent Molinaro, Executive Vice President bij Juniper Networks. We spreken hem tijdens de door Juniper-partner SecureLink georganiseerde ICT-beveiligingsbeurs Security BootCamp in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Automation

Automatisering van het netwerkbeheer is een ander sleutelelement van Junipers baanbrekende security-aanpak. “Security vormt de basis van wat wij doen. Elk endpoint in je netwerk is een mogelijk doelwit voor een aanvaller. Zodra je bijvoorbeeld een aanval met malware signaleert, moet je je maatregelen treffen voor elk ander kwetsbaar endpoint in het netwerk. Traditioneel moest dat allemaal handmatig gebeuren. Met SDSN gebeurt dat onmiddellijk en in hoge mate geautomatiseerd.”

“Zo tillen we samen met Juniper security naar een hoger plan”, vult Jeroen Roosien, COO van SecureLink aan, die ook bij het gesprek is aangeschoven. “Met één druk op de knop maak je al je endpoints onkwetsbaar voor de betreffende malware die je hebt gedetecteerd. Dat is echt vernieuwend.”

Junipers partnerlandschap

Security gaat verder dan alleen networking. Ook Juniper heeft dus partners nodig wil het klanten meer integraal kunnen bedienen. Het SDSN-platform biedt daartoe volop integratiemogelijkheden. “Carbon Black is een voorbeeld van een technologie-partner die ons platform recent heeft omarmd als het gaat om endpoint security”, vervolgt Molinaro. “Netskope is ander voorbeeld van een nieuwe partner die deel uitmaakt van ons SDSN-ecosysteem. Dat gaat over end-to-end cloudbeveiliging, heel belangrijk nu steeds meer bedrijven hun applicaties onderbrengen in de cloud. CipherCloud is weer een andere firma die de security van bedrijven verder kan uitbreiden. En zo zijn er nog vele andere. Die openheid van ons platform geeft reseller-partners als SecureLink de mogelijkheid om klanten steeds beter te bedienen. ‘Software defined’ is hier van essentieel belang. Dat maakt zóveel meer mogelijk op gebied van automatisering van het beheer. Het zorgt dat zaken in een paar seconden geregeld kunnen zijn, in plaats van uren of dagen.”

SecureLink

“We hebben diverse partners, maar niet veel partners zoals SecureLink”, stelt Molinaro. “SecureLink focust zich volledig op die end-to-end security en heeft daarin veel ervaring opgebouwd. Of het nu gaat om de security on-premise of in de public cloud.”

Roosien: “Onze business is gebouwd op verschillende pijlers. De traditionele business bestaat uit de wederverkoop van point solutions, of een combinatie van point solutions die tezamen een veilige connectivity-oplossing voor de klant vormen. Verder leveren we nu steeds meer op kennis gebaseerde managed security services en helpen we bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval bij het herstel van hun infrastructuur. We beschikken daarnaast over security-adviseurs die niet in de taal van de techniek maar in de taal van de business met bijvoorbeeld een HR- of een salesmanager in gesprek kunnen gaan, om op zijn niveau de behoeftes en risico’s in kaart te brengen.”

Kennis steeds belangrijker!

Die consultancy-vaardigheid gebaseerd op kennis van een partner als SecureLink wordt volgens Molinaro steeds belangrijker. Want het vraagt de nodige expertise om de stap te kunnen maken van individuele producten naar een architectuuraanpak zoals SDSN. “Vooral omdat de business tegenwoordig op alle niveaus volledig afhankelijk is geworden van een goed functionerende IT-infrastructuur. Bij Juniper weten we die op kennis gebaseerde dienstverlening van partners als SecureLink zeer op waarde te schatten. Want dat is hét verlengstuk van ons bereik richting klant.”

Door: Dick Schievels

Terug naar nieuws overzicht
Security