Minister Kamp bekijkt ICT-innovaties van Nederlandse bedrijven op Hannover Messe
21-04-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Minister Kamp bekijkt ICT-innovaties van Nederlandse bedrijven op Hannover Messe

Minister Kamp van Economische Zaken brengt op 25 april een bezoek aan de industriële beurs Hannover Messe. Hier gaat de minister innovaties van toonaangevende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen bekijken, waaronder een prototype van de grootste telescoop ter wereld en een eierraaprobot. Daarnaast worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is uitgevoerd naar de Nederlandse investeringsmogelijkheden in de Duitse digitale sector.

In het onderzoek ‘Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany’ wordt gekeken naar mogelijkheden voor Nederlandse ICT-bedrijven en kennisinstellingen in Duitsland. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het minister van Economische Zaken. Tijdens het bezoek van minister Kamp aan de Hannover Messe ondertekenen de bedrijven Exact en Festo een samenwerkingsovereenkomst voor het opleiding van medewerkers.

Na de presentatie van het rapport opent minister Kamp de finale van ‘Meet the Industry Giants’, een wedstrijd waarin Nederlandse en Duitse start-ups zich presenteren aan grote investeerders en bedrijven. Ook heeft minister Kamp een ontmoeting met zijn Duitse ambtsgenoot Brigitte Zypries. Het volledige programma van minister Kamp op de Hannover Messe is hier te vinden.

 

Terug naar nieuws overzicht