Ontwerpers van Melon Fashion Group gaan werken met virtuele paskamers
19-04-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Ontwerpers van Melon Fashion Group gaan werken met virtuele paskamers

Melon Fashion Group heeft Orange Business Services gekozen voor een virtuele paskamer-oplossing die gebruik maakt van video-conferencing. Designers van de drie labels van de groep – Zarina, Love Republic and befree – kunnen nu makkelijker samenwerken met de productieteams gedurende het hele design- en productieproces van de kleding.

Melon Fashion Group’s design teams bevinden zich in het hoofdkantoor in het Russische Sint-Petersburg, terwijl de productie-eenheden zich in China bevinden. Het bedrijf verloor telkens verschillende weken in haar productieschema omdat het steeds stalen van de fabriek naar de designers moest sturen voor interne kwaliteitsevaluatie. De oplossing van Orange helpt Melon Fashion Group deze tijd nu te besparen en bovendien onnodige transportkosten te vermijden. Nu kunnen andere keuzes van stoffen en materialen meteen gemaakt worden, waardoor het risico op producten van mindere kwaliteit wordt verminderd, ook al moet de eindbeslissing nog altijd ter plaatse gemaakt worden.

Open Video Presence
De Melon 'virtuele paskamer' is gebaseerd op Open Video Presence van Orange, met videosnelheden tot 20Mbit/s. Deze video-conferencing-dienst behoeft geen specifieke hardware en de gebruikers kunnen resultaten inzien vanaf ieder toestel, ook vanaf mobiele telefoons. De mensen van design en productie kunnen de informatie ook nadat de online sessie beëindigd is inzien.

Om designers de mogelijkheid te geven de kwaliteit van de geteste items goed te beoordelen zijn 500 Polycom RealPresence terminals in hun kantoren geïnstalleerd. Ze zijn uitgerust met hogeresolutiecamera’s met een 25x optische zoom die het mogelijk maakt zelfs de kleinste details in de afgewerkte producten te zien, zoals zoomnaden. Als gevolg hiervan kunnen de designers van alle drie de merken vanuit Rusland een pas-sessie organiseren in China, vanaf hun tablets of smartphones.

Voorbereidingsproces van nieuwe producten versnellen
“De virtuele paskamer is gebaseerd op Open Video Presence en laat ons toe het werk van onze designers te optimaliseren en het voorbereidingsproces van nieuwe producten voor de massaproductie aanzienlijk te versnellen. Daarenboven hebben we kunnen vermijden een extra videoserver in gebruik te moeten nemen dankzij de gemakkelijke cloud-diensten. We zijn overigens van plan verder te gaan in de richting van cloud-diensten, hetgeen ons helpt onze operationele processen te stroomlijnen en tegelijk kosten te besparen”, aldus Alexey Morozov, CIO, Melon Fashion Group.

“Ons partnership met Melon Fashion Group toont de efficiëntie van moderne cloud-diensten aan, en ook hoe videoconferencing-technologie deel kan uitmaken van het productieproces. Dit innovatieve voorbeeld laat zien dat de digitale transformatie een werkelijk verschil kan maken voor productiebedrijven door de samenwerking en het reactievermogen tussen teams op verschillende continenten te verbeteren”, zegt Richard Van Wageningen, Senior Vice President, Indirect, Middle East, Africa and Russia, Orange Business Services.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Deals
Cloud