2SQRS lanceert investeringsfonds voor veelbelovende tech startups
19-04-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

2SQRS lanceert investeringsfonds voor veelbelovende tech startups

Het Amsterdamse human-tech bedrijf 2SQRS lanceert hun eerste investeringsfonds genaamd 2SQRS Venture Fund. Het is een fonds van €35 miljoen dat investeert in ‘early-stage startups’ die een belangrijke rol spelen in de digitalisatie binnen de domeinen E-commerce, Logistiek, Fintech, Smart City, en Internet of Things.

CEO van 2SQRS, Xander van der Heijden, zet de visie van het 2SQRS Venture Fund uiteen: “De digitale mens van vandaag is meer en meer technologie gedreven en eist real-time, intuïtieve ervaringen met technologie. Wij focussen ons op “ tech startups” die een gepersonaliseerde omni-channel ervaring bieden. Van nieuwe verkooppunten en interfaces zoals “ Virtual- & Augmented Reality”, tot betaalmethodes en slimme levering van goederen.”

Golf van Europese multinationale ‘tech’ bedrijven
“Onze formule voor het grootmaken van succesvolle startups gaat verder dan simpelweg een kapitaalinvestering doen. Wij willen de volgende golf van Europese multinationale ‘tech’ bedrijven bouwen. Degene die niet alleen op de nieuwe generatie van menselijke verwachtingen anticiperen, maar ook daadwerkelijk creëren. Om dit na te streven zorgen wij ervoor dat onze portfolio bedrijven de juiste voorwaarden en tools tot hun beschikking hebben – van hun werkplek en een op maat opgestelde groei tactiek, tot ontwikkelingscapaciteit en integratie van de laatste technologische ontwikkelingen.”

Na investering, werkt 2SQRS actief samen met alle geselecteerde startups van het fonds. Hierbij vervult het bedrijf de rol van zowel een investeerder als venture builder om het groeipotentieel te maximaliseren en te zorgen voor schaalbaarheid van de startups. Dit betekent een mix van strategisch advies, gewaagde designoplossingen en eventuele ontwikkelcapaciteit.

Samenwerking met Ariadne Capital
Het 2SQRS Venture Fund is opgezet in samenwerking met Ariadne Capital, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsmaatschappij. Eerder deze maand heeft Ariadne Capital het Ecosystem Economics Investment Platform (ECO2 In-vestment Platform) gelanceerd – het eerste Europese ‘plug and play’ investeerdersplatform. 2SQRS is de oprichtingspartner van dit platform en tevens het eerste fonds dat gebruik maakt van deze infrastructuur. Het ECO2 Investment Platform is in het leven geroepen om het voor grote vermogensbeheerders aantrekkelijk te maken om te kunnen investeren in de groei en positieve rendementen van de Europese venture capital markt, met een gezonde risicospreiding. 

Terug naar nieuws overzicht