Ictivity Training verzorgt trainingen voor ambtenaren uit Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen
19-04-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ictivity Training verzorgt trainingen voor ambtenaren uit Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen

Ictivity Training verbetert sinds februari 2017 de digivaardigheden van ambtenaren uit de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen. Na een gewonnen aanbesteding geeft Ictivity Training de komende periode (bij)scholing in computervaardigheden. Ambtenaren doen op een innovatieve manier kennis op door ‘Individueel Begeleid Leren’. Het doel van Learn@Maastricht, het overkoepelende verantwoordelijke orgaan, is zorgen voor een brede en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en managers.

Het totale trainingsaanbod van Learn@Maastricht heeft de ambitie om de ‘gereedschapskist van medewerkers te verrijken’. Met andere woorden: het up-to-date houden van bestaande vaardigheden en het stimuleren van duurzame en brede inzetbaarheid van ambtenaren. Er zijn een vijftigtal trainingen waarvoor medewerkers van de Gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen zich kunnen inschrijven. Denk hierbij aan modules als presenteren, onderhandelen of time management. Een belangrijk onderdeel van het totale trainingsaanbod is het verbeteren van digitale vaardigheden. Afgelopen najaar won Ictivity Training de aanbestedingsprocedure, bestaande uit een inschrijving en een pitch, voor dit specifieke onderdeel.

Individueel Begeleid Leren 

Het is volgens Ictivity niet effectief om medewerkers met een andere achtergrond of afwijkend kennispeil op hetzelfde tempo en niveau te trainen. Ictivity Training werkt hierom met een gestructureerde aanpak met verschillende stappen. Een intake bepaalt het kennisniveau en daarna wordt in samenspraak met de trainer een individueel opleidingsplan samengesteld. Het lesprogramma bestaat uit een combinatie van klassikale bijscholing en online leren. Deze mix zorgt voor een effectief en efficiënt leertraject. Na de bijscholing volgt een toetsmoment op het erkende niveau voor het Europees Computer Rijbewijs (ECDL). Ictivity Training verzorgt voor Learn@Maastricht cursussen op het gebied van algemene computervaardigheden, online samenwerken met Microsoft Office en presentatie-tool Prezi.

Terug naar nieuws overzicht