Girlsday… dat móét gevierd worden!

Girlsday… dat móét gevierd worden!

12-04-2017 | door: Blog

Girlsday… dat móét gevierd worden!

Mensen die andere keuzes durven te maken inspireren mij enorm. Zelf houd ik ervan mensen te prikkelen om dat daadwerkelijk te doen. En dat is hard nodig. Onze wereld verandert in rap tempo. Big data toont aan dat grote steden hard blijven groeien. Dit heeft natuurlijk enorme impact op de samenleving. We zien een toename van 1-persoons huishoudens en hele kleine gezinnen met in de hoofdrol de vrouw. Doorgaans is de vrouw en moeder de hoogst opgeleide. Die wereld is straks een grotendeels digitale wereld met arbeidsplaatsen die IT-gerelateerd zijn. Ook daarom is Girlsday zo belangrijk.

Diversiteit bepaalt steeds meer het gezicht van onze samenleving. Nóg een reden waarom initiatieven als Girlsday in deze tijd onmisbaar zijn geworden. Donderdag gaan meer dan 10.000 meiden op onderzoek naar hun mogelijkheden bij verschillende bedrijven. Uit ervaring weet ik hoe positief deze ervaring is bij het kiezen van een relevant vakkenpakket en soms zelfs al bij het verkrijgen van hun 'future job'.

Op weg naar een nieuwe, gelijkwaardige en meer diverse wereld is goede publieksvoorlichting een essentieel begin. Kom daarom kijken op Girlsday of één van de andere VHTO-activiteiten. Of maak een afspraak met mij voor een praatje. Dat zou ikzelf zeer waarderen, al doe ik het uiteindelijk voor al die meiden die een mooie plek in die nieuwe wereld verdienen.

Door: Anouska Post (foto), Regional Vice President Enterprise Corporate Sales bij Salesforce

Terug naar nieuws overzicht