Wouter Hoeffnagel - 09 april 2017

Informatiemiddagen over Europese norm voor e-facturatie

De EN 16931-1 is een nieuwe Europese norm voor elektronisch factureren. Deze norm gaat in de toekomst de basisfactuur worden voor alle facturatie naar overheden en kan ook worden ingezet voor facturatie tussen bedrijven onderling. Om alle partijen die met de nieuwe norm te maken krijgen tijdig te informeren, organiseert NEN in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en in samenwerking met PIANOo en TNO een aantal gratis informatiebijeenkomsten.

De norm wordt medio 2017 gepubliceerd en zal vervolgens door alle Europese marktpartijen geïmplementeerd moeten gaan worden. De Richtlijn 2014/55/EU schrijft namelijk voor dat in ieder geval alle aanbestedende diensten in de EU, met deze nieuwe norm moeten gaan werken vanaf het einde van 2018.

Informatiebijeenkomsten
Twee verschillende informatiebijeenkomsten worden georganiseerd:

  • Op 17 mei van 13:30 – 16:45 uur is er een bijeenkomst voor de verzenders en ontvangers van elektronische facturen (bedrijven, overheden en aanbestedende diensten). 
  • Op 23 mei van 13:30 – 16:45 uur is er een specifieke bijeenkomst voor de administratieve softwareleveranciers en e-facturatie dienstverleners.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt onder andere gesproken over elektronisch factureren in 2020, wat de impact van de nieuwe basisfactuur zal zijn, wat er gedaan moet worden wanneer de norm niet voldoet en er een uitbreiding op de basisfactuur gewenst is. Beide bijeenkomsten worden georganiseerd in Kasteel Groeneveld te Baarn.

Interactieve sessies
De sessies zijn interactief waardoor er voldoende gelegenheid is om vragen te stellen aan deskundigen. Ook zijn er ter inspiratie ‘use cases’ en ‘best practices’.

Aanmelden voor één of beide informatiebijeenkomsten kan via de website van NEN.