Redactie - 03 april 2017

IT4Kids vraagt aandacht voor sportkansen kinderen in stadion FC Utrecht

Stichting IT4Kids lanceert een actiemaand in het stadion van FC Utrecht. In de maand april wordt er door middel van verschillende sport – en spelactiviteiten aandacht gevraagd voor het vergroten van sportkansen voor kinderen in Nederland die momenteel niet (genoeg) kunnen sporten. IT4Kids kan daarbij rekenen op de ondersteuning van FC Utrecht¹ en haar maatschappelijke partners Schooljudo en de Richard Krajicek Foundation. 

Tijdens deze actiemaand worden sportliefhebbers opgeroepen te helpen bij het vergroten van sportkansen voor meer dan 400.000 kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Bij alle acties staat sportplezier centraal. Op de planning staan onder andere een VR-experience, sport- en spelactiviteiten in en rondom het stadion en een winactie.

Mirjam Roos, voorzitter van stichting IT4Kids, legt uit: ,,We hopen via onze partner FC Utrecht zo veel mogelijk mensen te bereiken die onze passie voor sport delen en zich willen inzetten om ieder kind in Nederland het plezier van sport te laten ervaren. We roepen iedereen op te doneren. Niet met euro’s, maar met afgeschreven ICT-apparatuur!”

Het mechanisme van IT4Kids stelt bedrijven in staat om op een laagdrempelige manier bij te dragen aan de maatschappij. “Iedereen kan ons helpen door IT4Kids onder de aandacht te brengen bij zijn of haar werkgever. Door afgeschreven ICT-apparatuur aan ons te doneren kunnen wij, door middel van het restwaardebedrag, sportprojecten steunen en kinderen laten sporten.”

IT4Kids is bezig aan een flinke bekendheidsopmars. Het afgelopen jaar organiseerde de stichting al een succesvol benefietgala met een opbrengst van 219.000 euro. Bovendien verbonden voetballer Willem Janssen en KNVB-voorzitter Michael van Praag zich als IT4Kids-ambassadeurs.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024