Avaya mag 3,7 miljoen dollar aan bonussen niet uitbetalen aan managers
31-03-2017 | door: Witold Kepinski

Avaya mag 3,7 miljoen dollar aan bonussen niet uitbetalen aan managers

Avaya, die in surseance bevindt, mag niet van de Amerikaanse toezichthouder US federal bankruptcy een 3,7 miljoen dollar bonus plan uitbetalen aan een elftal van managers. Dit meldt The Register.

Avaya vraagt in Noord-Amerika het zogenaamde chapter 11 aan. De telecom- en netwerkleverancier moet zijn acitiviteten herorganiseren om te overleven in een markt waar hardware minder cruciaal is. De bescherming tegen schuldeisers slaat voor alle duidelijkheid enkel op de Amerikaanse activiteiten. De wereldwijde operaties van Avaya gaan gewoon door. Ook zegt het bedrijf over genoeg liquiditeit te beschikken tijdens de herstructurering om normaal te opereren. Citybank heeft al laten weten dat het het bedrijf steunt met een financiering van 725 miljoen dollar.

De aanvraag voor Chapter 11 komt niet onverwacht. Vorig jaar waren er al geruchten over een mogelijke verkoop en later een Chapter 11. Het bedrijf wordt in de VS momenteel geleid door Kevin Kennedy. Hoe lang de herstructurering zal duren is niet duidelijk.

 

Terug naar nieuws overzicht