Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2017

ORTEC en EY sponsoren WK Econometrie voor derde jaar op rij

De beste econometriestudenten van de dertig internationale universiteiten komen op 5, 6 en 7 april naar Amsterdam om deel te nemen aan het WK Econometrie. ORTEC en EY zijn dit jaar wederom sponsor van het initiatief van de Universiteit van Amsterdam, dat officieel ‘The Econometric Game’ heet. Als onderdeel van de samenwerking organiseren beide bedrijven op donderdag 6 april de Amsterdam Data Challenge.

The Econometric Game wordt dit jaar voor achttiende keer georganiseerd door VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) en de Universiteit van Amsterdam. Honderdtwintig studenten van internationale topuniversiteiten als Harvard en Oxford strijden om de prestigieuze titel. Ook Nederlandse universiteiten zijn goed vertegenwoordigd met de UvA, Tilburg University, de VU, Erasmus Universiteit en Universiteit Maastricht.

Opening door wethouder Litjens

De deelnemers van het WK Econometrie werken drie dagen lang aan een actueel sociaal vraagstuk, met behulp van een dataset, econometrische methoden en wetenschappelijke literatuur. Het thema van dit jaar wordt tijdens de opening in het Amsterdamse Kriterion op woensdag 5 april bekend gemaakt onder toeziend oog van wethouder Pieter Litjens. In voorgaande jaren namen de studenten onder meer het pensioenstelsel en de gezondheidszorg onder de loep. De finale vindt vrijdagavond 7 april plaats in het Compagnietheater.

EY en ORTEC hebben zich voor het derde opeenvolgende jaar als partner aan dit event verbonden. Beide organisaties benadrukken daarmee het belang van big data de samenleving en de noodzaak tot het opleiden van in data gespecialiseerd talent. Op donderdag 6 april organiseren ORTEC en EY samen de Amsterdam Data Challenge, een zij-event van het WK waarbij studenten met behulp van big data een misdaad oplossen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024