Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2017

IT Academy Noord-Nederland start praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming

IT Academy Noord-Nederland start op 20 april met de praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming. Het programma bestaat uit drie modules van één dag. In deze modules komen wet-en regelgeving, privacy en informatiebeveiliging rondom persoonsgegevens aan bod. De leergang wordt aangeboden in samenwerking met Insite Security.

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die vanaf mei 2018 van kracht is, moet de privacy van burgers beter gaan beschermen. Organisaties zullen moeten inspelen op deze organisaties en worden in sommige gevallen verplicht een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen. Deze functionaris is verantwoordelijk voor alle taken op het gebied van privacybescherming.

Toezicht
De Functionaris voor de Gegevensbescherming houdt toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de AVG. Daarnaast richt deze functionaris zich op het inventariseren van gegevensverwerking, het onderhouden van meldingen, behandelen van zowel vragen als klachten, het ontwikkelen van interne regelingen en het adviseren over zowel privacy als het herkennen van risico’s.

De praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming gaat deze functionarissen opleiden. Deze driedaagse praktijkleergang biedt een basis om de veranderde regelgeving op een praktische wijze toe te passen binnen een organisatie. Door kennisoverdracht, het bespreken van actuele voorbeelden en het inbrengen van de eigen situatie wil IT Academy Noord-Nederland het omgaan met privacyvraagstukken zo toepasbaar mogelijk maken.

Meer informatie is hier te vinden.