Nederland ICT zoekt ICT-professionals die gastles willen verzorgen
29-03-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Nederland ICT zoekt ICT-professionals die gastles willen verzorgen

Nederland ICT roept enthousiaste ICT-professionals daarom op zich aan te melden voor Geef IT Door! en een gastles te geven op een school. Dit programma is gericht op het enthousiast maken van jongeren over een opleiding of carrière in de ICT-sector.

Het aantal onvervulde ICT-vacaturesneemt in een hoog tempo toe. Naar verwachting zullen er niet genoeg goed opgeleide ICT-professionals zijn om aan deze vraag te kunnen voldoen. Het is dan ook van belang jongeren in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de ICT. Steeds meer scholen vragen daarom een gastles van een ICT-professional aan via Geef IT Door!

Programmeren, Big Data of cybersecurity
ICT-professionals vertellen gedurende de gastles die zij verzorgen over het werken in de ICT-sector in het algemeen of gaan in op specifieke thema’s, zoals programmeren, Big Data of cybersecurity. Ook Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, heeft twee gastlessen verzorgd op het ds. Pierson College in Den Bosch.

Geïnteresseerde ICT-professionals kunnen zich hier aanmelden als gastdocent. De organisatie van Geef IT Door! koppelt de professionals aan een school in hun omgeving.

Terug naar nieuws overzicht
Security