Huawei en Rotterdam School of Management lanceren samenwerkingsprogramma

20-03-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei en Rotterdam School of Management lanceren samenwerkingsprogramma

Huawei en Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), lanceren met de ondertekening van een Memorandum van Overeenstemming (MvO) het Erasmus-Huawei-samenwerkingsprogramma. In aanwezigheid van leden van de Adviesraad van RSM en de Chinese ambassade hebben de heer Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, en professor Steef van de Velde, decaan van RSM, het MvO getekend in de Amsterdam ArenA, een technologiepartner van Huawei. Het MvO blijft tot september 2019 van kracht.

RSM hecht veel belang aan het ontwikkelen van hechte partnerschappen met bedrijven, met als gemeenschappelijk doel op het gebied van onderzoek en onderwijs nieuw talent te creëren en meer kennis te verwerven. Het partnerschap ontleent zijn kracht aan het feit dat beide partijen willen profiteren van elkaars sterke punten en van elkaar te leren, met als doel de afstand tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te verkleinen. Beide partijen verwachten hierdoor op hun eigen terrein effectiever te kunnen opereren.

Ondersteunen bij digitale transformatie
Het samenwerkingsprogramma onder leiding van dr. Ying Zhang, decaan China Business and Relations aan RSM, vormt een overkoepelend samenwerkingsverband tussen de industriesector en de onderwijssector in China en Europa. Het samenwerkingsverband heeft als doel industrieën, onderwijsinstellingen en onderzoeksorganen te ondersteunen bij het betreden van het tijdperk van de digitale transformatie.

RSM en Huawei streven ernaar kennisuitwisseling tussen technologie, innovatie, bedrijfsontwikkeling en onderwijs te faciliteren om zo door middel van gezamenlijk onderzoek, relevante handelsbetrekkingen tussen zowel China, de EU als toegepaste projecten toegevoegde waarde te bieden aan de lokale sociaaleconomische gemeenschap en de academische praktijk.

Ontwikkeling van talent ondersteunen
Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands stelt bij de ondertekening van dit MvO: “Huawei is vastbesloten in Europa te investeren en het MvO is onderdeel van de missie van het bedrijf om de ontwikkeling van talent in heel Europa te ondersteunen. Het doel is lokale werkgelegenheid te creëren om zo bij te dragen aan de Europese economie en gedurende de komende generaties diensten te bieden aan de Europese industrie.”

Steef van de Velde, decaan van RSM, merkt op: “De doelstelling van deze samenwerking tussen RSM en Huawei is toegevoegde waarde te leveren aan de lokale sociaaleconomische gemeenschap en te zorgen voor samenwerking binnen de academische praktijk. Voor bedrijfskundige opleidingsinstellingen zoals de onze is deze samenwerking van strategisch belang, aangezien de samenwerking op drie niveaus moet worden verkend: slim onderwijs, innovatieonderzoek en cultuuruitwisseling. Wij zijn hiermee ook 'de eerste' in de bedrijfskundige onderwijssector die samenwerkt met toonaangevende industriële spelers zoals Huawei uit China.”

Functioneren van universiteiten optimaliseren
Door uitdagingen aan te gaan en concurrentievermogen te creëren wil Huawei het functioneren van universiteiten optimaliseren. Door met partners uit de hele industrieketen gezamenlijk innovaties tot stand te brengen wil Huawei kwalitatief hoogstaand onderwijs faciliteren. Huawei streeft ernaar clouddiensten, IoT (the Internet of Things), Big Data, mobiliteit en andere nieuwe ICT-oplossingen te bieden die zijn ontworpen om de onderwijssector te helpen bij de digitale transformatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud