Sana Commerce opent kantoren in Oostenrijk en Duitsland
20-03-2017 | door: Witold Kepinski

Sana Commerce opent kantoren in Oostenrijk en Duitsland

Sana Commerce zet de internationale uitbreiding voort met de opening van twee nieuwe kantoren in Wenen en München. Drie jaar geleden besloot Sana zich actief te richten op de DACH-regio. Dit resulteerde in een groei van 50 procent, nieuwe klanten en partners - waaronder WP Performance, een fabrikant van automotive-onderdelen. In eerste instantie zullen lokale sales- en marketingteams zich in de nieuwe kantoren vestigen, maar de verwachting is dat de dienstverlening zich snel zal uitbreiden. In 2018 zal de DACH-regio de op een na grootste vertegenwoordiging van Sana-medewerkers omvatten. Dit meldt Michiel Schipperus (foto), CEO van Sana.

De openingen van beide kantoren valt samen de recente vermelding van de Sana op nummer 926 in de Inc. 5000 Europe 2017, de lijst van de snelst groeiende particuliere bedrijven in Europa.

Wenen en München zijn gekozen vanwege hun centrale locaties in deze belangrijke regio voor Sana. De lokale kantoren zullen zorgen voor een betere bereikbaarheid en dienstverlening voor klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Integratie ERP-systemen

De DACH-regio is een belangrijk gebied voor e-commerce software-bedrijven door het grote aantal productiebedrijven en groothandelaren. Deze bedrijven maken gebruik van ERP-systemen, zoals SAP en SAP Business One, waarmee Sana’s oplossing voor e-commerce kan integreren. De recente release van het cloud-based Microsoft Dynamics 365 zal naar verwachting ook van grote invloed zijn op de DACH-markt.

Focus op internationale uitbreiding

Sana, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, heeft een groeistrategie gericht op internationale uitbreiding. Het bedrijf is al goed op weg om zich op de kaart te zetten als internationale speler in e-commerce software met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Azië. De Amerikaanse tak kan flinke groeicijfers overhandigen en is hard op weg om de doelstelling ‘de grootste markt in 2017’ te behalen. Daarnaast heeft ook het Verenigd Koninkrijk veel potentie aldus Michiel Schipperus.

 

Terug naar nieuws overzicht