Wouter Hoeffnagel - 16 maart 2017

Oostwegel Collection gaat alle inkomsten in realtime analyseren

Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, maakt bekend dat Oostwegel Collection de revenuemanagementoplossing Infor EzRMS heeft geïmplementeerd. Dankzij Infor EzRMS kan het bedrijf de gegevens van alle inkomsten van het hotel in realtime analyseren. Dit ondersteunt Oostwegel Collection bij het optimaliseren van de omzet door locatiespecifieke aanbevelingen te creëren die zorgen voor een nauwkeurigere balans tussen de vraag en het aanbod. Daarnaast reduceren de geautomatiseerde mogelijkheden van Infor EzRMS het aantal handmatige processen en verbeteren ze de omzet van de verschillende vestigingen dankzij betere data-analyse.

Oostwegel Collection bestaat uit vier luxe huizen waar 3 hotels en 8 restaurants in zijn gevestigd. Ze maken deel uit van monumentaal erfgoed in Zuid-Limburg en zijn stuk voor stuk gerestaureerd, waarna innovatieve hotel-restaurant-concepten werden bedacht en gerealiseerd. 350 werknemers zijn werkzaam bij Oostwegel Collection.

Familiebedrijf
Camille Oostwegel sr., een Limburgse hotelier in hart en nieren, startte na zijn carrière bij diverse Novotelvestigingen in 1980 zijn eerste restaurant dat geïnspireerd is op de Franse keuken. In 2015 trad de volgende generatie aan in het bedrijf, die een nieuwe marsroute voor het bedrijf ontwierp. Onderdeel daarvan was het realiseren van efficiëntieslagen en het opstellen van één strategie voor revenue management voor de drie hotels.

Met de keuze voor Infor EzRMS maakt Oostwegel Collection een einde aan handmatige processen via Excel en het beschikt het bedrijf over gecentraliseerde revenuemanagementprocessen. “We gebruiken Infor EzRMS als cloudapplicatie en kunnen gegevens uit verschillende omzetgroepen in één systeem samenvoegen. Dat is voor ons, met 60 procent van de omzet uit kamers en 40 procent uit F&B, een must en een absolute pré van Infor EzRMS. Naast de Multi-Hotel Revenue Manager kunnen General Managers de resultaten live analyseren en daarop acteren”, aldus Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development bij Oostwegel Collection. “Met een druk op de knop beschikking hebben over revenuemanagementgegevens en goede forecasting stelt ons in staat onze Total RevPAR (TREVPAR) te verbeteren en onze langetermijndoelen te ondersteunen.”

Snelheid, inzicht en flexibiliteit
“Snelheid, inzicht en flexibiliteit zijn belangrijke factoren in de horeca”, aldus Stan Van Roij, ‎Vice President, Hospitality Solutions & Program Management bij Infor. “Bedrijven, zoals Oostwegel Collection, willen hun hotelkamers, op het juiste moment tegen de juiste prijs kunnen verkopen. Zonder het gebruik van technologie is dat ondoenlijk. Door professionele revenuemanagementtechnieken te gebruiken hebben ze meer inzicht en kunnen profiteren van een hogere omzet, hogere winstmarges en een betere bezettingsgraad. Daarnaast is Infor EzRMS speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de huidige behoeften van horecabedrijven, en neemt uitgaven zoals diners mee om zo de winst te maximaliseren. Dit in tegenstelling tot de meeste traditionele oplossingen waarbij revenue-optimalisatiealgoritmen alleen de prijzen van hotelkamers beheren.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024