Wouter Hoeffnagel - 13 maart 2017

Chinese chemie-gigant Sinochem implementeert telematica op containertanks en zwaar materiaal

Chinese chemie-gigant Sinochem implementeert telematica op containertanks en zwaar materiaal image

De Chinese chemie-gigant Sinochem kiest voor ABAX als ‘preferred partner’ voor telematica-oplossingen. De producten en services van de Noorse telematica-specialist, ook actief in Nederland, worden de komende drie jaar ingezet voor de containertanks en het zwaar materiaal van Sinochem. Na de opening van een kantoor in Nantong City en een partnership met China Mobile is deze overeenkomst voor ABAX een volgende stap op de Chinese markt.

De partijen tekenen een driejarige overeenkomst waarbij ABAX tot 40.000 abonnementen per jaar aan Sinochem levert. Daarnaast ziet ABAX de overeenkomst als een belangrijk platform voor het verder ontwikkelen van technologische innovatie binnen de telematica-industrie. In de zomer van 2016 opende ABAX een kantoor in Nantong City, Jiangsu, en in december 2016 kondigde het bedrijf een strategisch partnerschap aan met het telecombedrijf China Mobile.

“China is een belangrijke markt voor ons en we zijn er trots op dat Sinochem ons heeft gekozen als hun telematica-partner. Deze overeenkomst is een strategische mijlpaal en zal onze positie op de Chinese markt versterken”, aldus Petter Quinsgaard, CEO van ABAX Group.