Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
11-03-2017 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Video Salesforce World Tour: AI en Equality staan centraal

In Amsterdam vond weer de Salesforce World Tour plaats, het kleine broertje van Dreamforce. Met 7.000 geregistreerde deelnemers is dit het grootste ICT-evenement in Nederland. Salesforce is het snelst groeiende softwarebedrijf ter wereld, en is hard op weg naar een omzet van tien miljard dollar. Die groei heeft ook positieve gevolgen voor Nederland. Analisten verwachten dat het Salesforce-ecosysteem over enkele jaren 18.000 banen zal hebben opgeleverd, en een bijdrage levert van 1,5 miljard euro aan het Bruto Nationaal Product.

Deze week vierde Salesforce tevens zijn 18e verjaardag, en kwam de spring-release uit waardoor alle 150.000 klanten nu standaard beschikken over Einstein, artificial intelligence in de oplossing van Salesforce. Ook werd deze week bekend dat Salesforce en IBM gaan samenwerken, zodat Einstein en Watson gekoppeld kunnen worden om nog meer waarde te kunnen halen uit data.

Niet voor niets was AI dus een van de centrale thema's tijdens de Salesforce World Tour. Een ander thema waar veel nadruk op lag was Equality. Daarom was Chief Equality Officer Tony Prophet de gastheer van het evenement. In deze video spreken we onder meer met hem over het belang van Equality voor Salesforce, èn voor bedrijven in het algemeen.

Terug naar video overzicht
Cloud