Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2017

Tesla aangeklaagd wegens seksisme en seksuele intimidatie

Een vrouwelijke medewerker van Tesla klaagt haar werkgever aan wegens seksisme en seksuele intimidatie. Tesla is intern een onafhankelijk onderzoek gestart naar de klachten.

Dit meldt The Guardian. De medewerker stelt minder betaald te hebben gekregen dan mannelijke collega’s die hetzelfde werk deden. Daarnaast zouden mannen vaker promotie hebben gekregen dan vrouwen, terwijl die even goed of soms beter in het werk zouden zijn. Tot slot zouden mannen regelmatig vrouwen bij Tesla op de werkvloer lastigvallen. De medewerker stelt melding te hebben gemaakt van verschillende seksisme gerelateerde problemen, maar deze klachten zouden niet serieus zijn opgepakt.

De aanklacht is vorig jaar al ingediend, maar komt nu pas naar buiten. In een verklaring laat Tesla weten een onafhankelijk onderzoek door een externe partij te hebben laten uitvoeren naar de klachten. Hierin zijn echter geen aanwijzigingen gevonden die de klachten van de medewerker onderschrijven. Ook stelt het bedrijf ‘een positieve werkplekomgeving voor alle werknemers te willen creëren die vrij is van discriminatie’.