Wouter Hoeffnagel - 25 februari 2017

Bedrijven investeren dit jaar 1,2 biljoen dollar in digitale transformatie

Bedrijven wereldwijd geven in 2017 zo’n 1,2 biljoen dollar uit aan digitale transformatie (DX) technologieën. Dit is 17,8% meer dan in 2016.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. Naar verwachting houdt de sterke groei aan tot 2020. IDC verwacht dat de markt in de periode 2015-2020 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) laat zien van 17,9% en in 2020 goed is voor een wereldwijde jaaromzet van 2 biljoen dollar.

Segmenten
De snelst groeiende segmenten binnen deze markt zijn tot 2020 cloud infrastructuur (29,4% CAGR), business services (22% CAGR) en applicaties (21,8% CAGR). Applicatie-ontwikkeling en -implementatie groeit in de voorspelde periode minder snel dan de volledige DX-markt met 17,3%. IDC verwacht echter dat dit segment IT-diensten zal inhalen en in 2020 het op één na grootste segment van de DX-technologiemarkt zal zijn.

Meer dan de helft van alle DX-investeringen is in 2017 gericht op technologieën die innovaties in de bedrijfsvoering mogelijk maken. Deze investeringen zijn er vooral op gericht het sneller en effectiever maken van de bedrijfsvoering door producten, diensten, mensen en partners digitaal te verbinden. Een ander belangrijk doel van de investeringen is het ondersteunen van omni-experience innovaties die de wijze waarop klanten, partners, werknemers en dingen met elkaar communiceren transformeert. Daarnaast investeren organisaties in producten en diensten die helpen te voldoen aan unieke en individuele behoeften.

Volledige analyse
De volledige analyse van IDC van de markt voor DX-markt is hier te vinden.