Witold Kepinski - 25 februari 2017

MWC 2017: de hoogtepunten en trends

MWC 2017: de hoogtepunten en trends image

Het Mobile World Congress (MWC) vindt weer in Barcelona plaats tussen 27 februari en 4 maart 2017. Ovum 's analisten hebben hun visie verzameld over het grootste en meest gerespecteerde mobiele industrie evenement in een rapport: MWC 2017: What to expect: Download het volledige rapport hier.   

Een belangrijk thema, dat terugkeert in het hele rapport, is de overtuiging dat MWC 2017 een verder verschuiving toont in de evolutie van Internet of Things (IoT) en dat machines steeds meer intelligenter worden. De conferentie lijkt te bewegen van een puur mobiel gericht evenement naar de richting over alles wat betrekking heeft tot IoT en opkomende technologieën.

Smart living is het grootste algemene consumenten thema op MWC dit jaar. Het concept belicht een scala aan apparaten en diensten, van energiemetingen en monitoring van gezondheid, slimme auto's, koelkasten en wasmachines. Smartness overal.

Het team van Ovum belicht verder de entertainment business, dat mogelijk wordt gemaakt door nieuwe partnerschappen in de telecom, media en technologie-industrie. Er is ook aandacht op de groeiende verspreiding van het internet van de dingen (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en de social networking communicatie op verschillende apparaten, netwerken, platforms en diensten voor zowel consumenten als bedrijven.

Download het rapport om het meeste uit MWC 2017 te halen. Lees het volledige rapport voor alle details, maar in het kort, hier is wat de Ovum analisten voorspellen:

Een keerpunt voor mobiele video: Rob Gallagher , Research Director, Consumer Services

Rob ziet Netflix, grote mediamerken en andere video streaming providers vragen om nieuwe vormen van samenwerking met mobiele operators. Rob zal ook meer ingaan over hoe de kwaliteit en de economie van live-streaming, 4K UHD, virtual reality en andere vormen van mobiele video verbeteren. 

Steeds meer verbonden dingen: Alexandra Rehak , Practice Leader Internet of Things

Alexandra verwacht meer IoT initiatieven en businessmodellen voor zowel B2B als B2B2C use cases. Ze belicht de groei van Low Power Wide Area (LPWA) implementaties (met name NB-IoT).

De smart home is hier: Mike Philpott , Practice Leader, Consumer Services

Met veiligheidstoepassingen verwachten nuts bedrijven meer slimme apparaten te verkopen, waaronder personal assistenten, zoals Amazon Alexa.

AI en de 'oude' apparaat merken: Ronan de Renesse , Consumer Technology analist

Ronan denkt dat MWC 2017 het comeback jaar wordt voor 'oude' smartphone merken zoals Blackberry, Motorola en Nokia.

De opkomst van chat-apps: Pamela Clark-Dickson , hoofdanalist, Communicatie en Social Networking

Ovum onderzoek heeft gewezen op de enorme omvang van de chat-apps economie en Pamela geeft meer inzicht hoe de markt groeit.

Virtual reality (VR) zal de praktijk worden: Paul Jackson , Principal Analyst, Digital Media

Paul verwacht een tweede golf van de VR-headsets die gericht zijn op het verbeteren van de huidige toepassingen en leveranciers zullen vaker augmented reality toepassen.

Betalingen en retail banking: Kieran Hines , hoofd van de IT Verticals

Betalingstechnologie verandert snel en Kieran belicht hoe het ecosysteem van betalingen is te verbeteren.

Enterprise beheerd mobiel: Adam Holtby , Analyst, Enterprise Mobility en productiviteit

Adam verwacht dat het MWC publiek meer zal leren over hoe intelligent automatisering en machine learning evolueren met apps. En ook hoe Enterprise Mobility leveranciers zich positioneren rond hun capaciteiten als een belangrijk onderdeel van de IoT puzzel.

Meer intelligent service providers: Kris Szaniawski , Practice Leader, Service Provider Operations & IT

Kris verwacht een grote focus op het aanbod en de mogelijkheden die de verschuiving naar digitale diensten en een meer wendbare infrastructuur te ondersteunen - waaronder analytics, AI, automatisering, customer experience en veiligheid.

Meer details over 5G uitrol en apparaten: Daryl Schoolar , Practice Leader, Service Provider Technology

5G zal 25 miljoen abonnementen wereldwijd hebben in 2021. Daryl geeft meer details over de 5G koplopers en hun pre-standaard plannen rond 5G.

eSIM wordt echt: Dario Talmesio , Practice Leader, Europa

Over de opkomst van de eSIM die de SIM-kaart gaat vervangen.

MWC-what-to-expect.pdf