Wouter Hoeffnagel - 24 februari 2017

Twee nieuwe ICT-opleidingen gaan in 2018 van start bij CHE

Twee nieuwe ICT-opleiding gaan per schooljaar 2018-2019 in Nederland van start. Het gaat om een Bachelor of ICT en een Associate Degree (Ad) ICT Services die worden aangeboden door de Christelijke Hogeschool Ede. Beide opleidingen maken onderdeel uit van het domein techniek.

De hogeschool heeft toestemming gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor het starten van beide opleidingen. De komende tijd ontwikkelt CHE in samenwerking met de ICT-branche in regio Food Valley, waaronder de gemeenten Ede, Veenendaal, Barneveld, Wageningen, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen en Scherpenzeel vallen. CHE hoopt in het najaar de accreditie van de NVAO te verkrijgen. Deze organisatie waarborgt de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

Inspelen op digitalisering
De Bachelor opleiding wordt in eerste instantie aangeboden als een voltijdstudie, terwijl de Ad als deeltijdstudie wordt aangeboden. Met het starten van de twee opleidingen wil CHE inspelen op de digitalisering van de samenleving in het algemeen en beroepsdomeinen variërend van onderwijs tot gezondheidszorg en dienstverlening tot media.

Harmen van Wijnen, voorzitter van het College van Bestuur CHE: “We willen de samenleving dienen met creatieve en toekomstbestendige professionals die de nieuwe uitdagingen in de samenleving begrijpen. Binnen ons aanbod van opleidingen horen daarom ook hoogwaardige en innovatieve opleidingen op het terrein van ICT, met specifieke aandacht voor soft skills”. Het gaat in deze opleidingen vooral om de toegepaste ICT.