Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2017

Tele2 nadert 350.000 actieve VoLTE-bellers

In iets meer dan drie weken is het aantal actieve voice over LTE service (VoLTE)-gebruikers bij Tele2 verdubbeld naar 340 duizend. Gezamenlijk voeren deze klanten gemiddeld ruim 1,5 miljoen VoLTE gesprekken.

VoLTE is bij Tele2 beschikbaar op een groot aantal toestellen. Alle bestaande klanten en consumenten en bedrijven die nu klant worden kunnen direct profiteren van de HD-geluidskwaliteit en korte ‘call set up time’. Wel is hiervoor een geschikt toestel nodig waarop de meest recente software is geïnstalleerd.

In maart 2016 gelanceerd
Zowel zakelijke gebruikers als consumenten adopteren de nieuwe technologie in hoog tempo. In maart 2016 was Tele2 de eerste Nederlandse operator die VoLTE commercieel lanceerde, de eerste bestaande klanten konden het vanaf dat moment gebruiken. Op dit is VoLTE beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe klanten van Tele2.

Tele2 adviseert alle klanten met een VoLTE-enabled toestel dat geschikt is voor gebruik op het Tele2 netwerk om de meest recente software voor hun toestel te downloaden en te installeren. Vervolgens gebruikt het toestel automatisch VoLTE voor alle telefoongesprekken. Uitgaande gesprekken worden vanaf dat moment standaard opgezet op Tele2’s eigen 4G-netwerk, ook als de persoon die gebeld wordt geen gebruik maakt van VoLTE. In die gevallen vervalt het voordeel van de HD-geluidskwaliteit. 

Meer informatie
Op haar VoLTE pagina gaat Tele2 dieper in op de voordelen van VoLTE, hoe men gebruik kan maken van VoLTE en welke toestellen geschikt zijn voor VoLTE. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024