Wouter Hoeffnagel - 18 februari 2017

‘Amsterdam is de op één na grootste colocatiemarkt ter wereld’

Amsterdam staat wereldwijd op de tweede plaats als het gaat om colocatieruimte. Amsterdam moet alleen de Britse hoofdstad Londen voorlaten.

Dit blijkt uit cijfers van Cloudscene, een directory met colocatiedatacenters. Cloudscene heeft het aantal colocatieruimten in de verschillende steden in kaart gebracht en dit gecombineerd met het aantal Points of Presence (PoP’s) in deze steden. Op basis hiervan heeft iedere stad een ‘Cloudscene Ecosystem Score’ toegewezen gekregen.

Top 10
De top 10 ziet er als volgt uit:

cloudscene-top-10-colocatie-wereldwijd.png

Bevan Slattery, oprichter van Cloudscene: “De Verenigde Staten is veruit de grootste datacentermarkt ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vijf Amerikaanse steden in de lijst zijn opgenomen. Europa domineert echter de drie topposities, terwijl Sydney zijn entree maakt in de ranglijst dankzij de aanzienlijke groei die Australië de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt.”

Leidende spelers
Uit de cijfers van Cloudscene blijkt ook dat Equinix, Digital Realty, Global Switch, CenturyLink, NTT, AT&T en Verizon wereldwijd leidend zijn op de datacentermarkt. Zowel Zowel Equinix, Digital Realty als Verizon zijn actief in alle tien steden die in de top 10.