Toshiba schrijft 6,3 miljard dollar af op nucleaire activiteiten
15-02-2017 | door: Redactie

Toshiba schrijft 6,3 miljard dollar af op nucleaire activiteiten

Toshiba heeft bekendgemaakt dat zijn nucleaire divisie 6,3 miljard dollar verlies zal boeken. Daarmee zal het hele bedrijf dit jaar geen winst meer maken. Om cash beschikbaar te maken wil het nu een groot aandeel in zijn chipactiviteiten verkopen.

Het Japanse bedrijf heeft, met enige vertraging, zijn voorlopige financiële cijfers uitgebracht. Daarin geef het toe dat de nucleaire divisie van het conglomeraat zo'n 6,3 miljard dollar verlies boekt. De inkomsten van de rest van de groep kunnen dat niet goed maken, waardoor het hele bedrijf afstevent op verlies voor het jaar. De Japanse groep heeft beloofd om zijn chipactiviteiten te verkopen en zo geld terug in het laatje te brengen.

Toshiba worstelt al een tijdje met boekhoudschandalen en de daarbij horende boetes. Het bedrijf, dat bij ons vooral bekend is als chipmaker en producent van Flash geheugen, heeft de afgelopen jaren ook stevig geïnvesteerd in nucleaire technologie. Het is daar dat het nu is misgegaan. Onder meer door problemen bij zijn Amerikaanse dochter Westinghouse moet Toshiba nu miljarden verlies boeken. Naast de verkoop van delen van zijn Flash-geheugentechnologie, heeft Toshiba ook al gezegd dat het zijn nucleaire activiteiten buiten Japan zal staken.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht